Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yemen Başbakanı: Halk, cumhuriyetin düşürülmesine izin vermeyecek

Başbakan Ahmed bin Dağr, Yemen halkının, cumhuriyet rejimi için savaştığını ve ne olursa olsun bu rejimin düşürülmesine izin vermeyeceğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 21:00:34

Yemen Başbakanı: Halk, cumhuriyetin düşürülmesine izin vermeyecek

AA'nn haberine göre Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre Başbakan Dağr, Nisan ayında terör örgütü El-Kaide'nin elinden kurtarılan Mukalla kentine ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

Dağr, İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Arab, Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani ile Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik'in eşlik ettiği ziyareti kapsamında kentin önde gelen siyasileri ile görüştü.

Görüşme sırasında Dağr, Yemen halkının, cumhuriyet rejimi için savaştığını ve ne olursa olsun bu rejimin düşürülmesine izin vermeyeceğini ifade etti.

Husilerin, cumhuriyet rejimini düşürmeye çalıştığına işaret eden Dağr, "Husiler ve (devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah) Salih yanlısı güçlerin açtığı savaş, açıkça cumhuriyete vurulmuş bir darbedir. Hükümetimiz, daima barış ve adaletten yana. Bu da ancak Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) barış planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve BMGK'nın 2216 sayılı kararının uygulanmasıyla gerçekleşebilir" dedi.

Dağr, içinde bulunulan zor şartların aşılması için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

 

Haber Ara