Dolar

32,5492

Euro

34,8712

Altın

2.429,70

Bist

9.722,09

Yemen Aramco'nun rafinerisine saldırdı

Yemen ordusu, Suudi arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan ünlü Aramco petrol şirketinin rafinerisini yeni bir drone ile vurdu. Krallık petrol sahasındaki yangını doğruladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-19 13:42:03

Yemen Aramco'nun rafinerisine saldırdı

Yemen al-Masirah televizyon kanalında duyurulan bir twitter paylaşımında, ”İnsansız hava aracı kuvvetimiz Riyad'da Aramco şirketine ait olan bir petrol rafinerisini hedefledi” denildi.

UZUN MENZİLLİ DRONE İLE İLK SALDIRI

Tuğgeneral ve Yemen ordu sözcüsü Şeref Lokman'ın, “Drone hava kuvveti ile yaptığımız operasyon saldırıyı önlemenin yeni aşamasında kuvvetli bir başlangıç” dedi.

Al-Masirah televizyonuna göre saldırı uzun menzilli drone kullanılmak suretiyle yapılmış ilk saldırı oldu.

ARAMCO ŞİRKETİ TARAFINDAN DA DOĞRULANDI

Aramco ise Riyad'daki rafinerisinde yangın olduğunu onayladı. Yangınla mücadele ekipleri ve Suudi sivil savunmasının akşamın erken saatlerinde patlak veren yangını sınırlı bir alanda kontrol altına alabildiklerini duyurdular.

Yemen güçleri Suudi Arabistan'daki merkezlere Suudi koalisyonu önderliğinin Yemen'e yaptığı saldırılara karşılık olarak düzenli saldırılar gerçekleştiriyor.

Yemen'de havadan ve karadan kuşatmalı üç yıllık savaş 14 bin Yemenlinin hayatına mal oldu.

Amerika ve İngiltere Suudi Arabistan'a silah ve hava saldırılarında koordinat desteği veriyor.

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı Suudilerin önderliğindeki savaşın 600,000 sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını duyurdu.

 

Haber Ara