Dolar

32,5026

Euro

34,7509

Altın

2.491,27

Bist

9.524,59

'Yemek şirketi ile yapılan sözleşme ilk zehirlenmeden sonra iptal edilseydi...'

Melih Aşık, bugünkü köşesinde Manisa'daki zehirlenme olaylarına ilişkin bir eleştiri aktardı: 'Söz konusu yemek firması ile yapılan sözleşme ilk zehirlenme sonrası iptal edilseydi...'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 16:48:38

'Yemek şirketi ile yapılan sözleşme ilk zehirlenmeden sonra iptal edilseydi...'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milliyet Yazarı Melih Aşık, bugünkü köşesinde 'Kim Zehirledi?' başlıklı bri yazı kaleme aldı.

Manisa'daki askerin zehirenme vaksı ile ilgili eleştirilerde bulunan Aşık'ın yazının ilgili kısmı şu şekilde:

İNGİLTERE'DE YAŞANMIŞTI

İngiltere'de yaklaşık 20 yıl önce bir lokanta müşterisi yediği tavuktaki “Salmonella” bakterisinden zehirlenip ölmüştü. Sağlık Bakanı derhal istifa etti. Tüm ülkede tavuk pişirimi için kesin kurallar konuldu. Lokantalar ocakları yenilemek için 400 milyon sterlin harcadılar.

SÜRATLE ÖNLEM ALINMASI GEREKİRKEN...

Manisa'da 23 Mayıs'ta Piyade Er Eğitim Tugayı'nda 1047 er yemekten zehirleniyor. Hüsnü Özel adlı er hayatını kaybediyor, bir asker hâlâ yoğun bakımda... Olayın sebepleri süratle araştırılıp önlem alınması gerekirken... Aradan geçen 4 haftada üç zehirlenme olayı daha meydana geliyor.

İNGİLTERE'DEKİYLE AYNI BAKTERİ...

Sağlık Bakanlığı'nın bir açıklamasına göre ilk zehirlenmeye “Salmonella” bakterisi yol açmıştır. Ancak ortada hâlâ kesin - bilimsel bir rapor yok. Yemek firması Rota ortada bilimsel rapor olmadığını, bu yüzden haksız yere suçlandıklarını öne sürüyor.

SÖZLEŞME ANINDA İPTAL EDİLSEYDİ...

Bu olayları aydınlatmak için canla başla çalışan CHP Milletvekili Yıldız Tur Biçer yemek firmasıyla sözleşme anında iptal edilse bu olaylar yaşanmayacaktı, diyor.
İlk zehirlenmenin sebepleri anında saptanıp tedbir alınsa üç zehirlenme daha vuku bulmazdı. Olay önemsenmemiştir. Emekli generaller yemeklerin kontrolünden yemek firması kadar TSK'nın da sorumlu olduğunu anımsatıyor, “Yemekler komutan tarafından kontrol edilmeden servis edilmez, yemek numunesi 48 saat saklanırdı” diyorlar.

Olaylar yemek firmasının aşçı yamaklarını gözaltına almakla geçiştirilecek kadar basit değildir...

Haber Ara