Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

'Yedi Uyurlar Mağarası' dini turizme referans

Yedi Uyurlar Mağarası, Hristiyanlık ve İslamiyet'te büyük öneme sahip olan Ashab-ı Kehf hadisesinin gerçekleştiğine inanılan yerdir. Lakin dünyanın muhtelif yerlerinde bu isimle anılan yerlere sıkça rastlandığı da bir gerçek...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 18:37:41

'Yedi Uyurlar Mağarası' dini turizme referans

. Ashab-ı Kehf veya Yedi Uyurlar hadisesinin yaşandığı mağara olanYedi Uyurlar Mağarası Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunur. Tarsus ilçesinin 14 kilometre kuzey batısınde yer alan Yedi Uyurlar Mağarası, Dedeler köyü yakınında. Anadolu'nun farklı noktalarında Yedi Uyurlar Mağarası olduğuna inanılan mağaralar bulunmaktadır. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Yedi Uyurlar Mağarası dışında İzmir'deki Efes'te de bir Yedi Uyurlar Mağarası bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Lice'de de bir Yedi Uyurlar Mağarası bulunuyor. 

Yedi Uyurlar Mağarası, Hıristiyan ve Müslümanlarca kutsal bir ziyaret yeri olarak kabul edilir.

Yedi Uyurlar mağarası dört köşe olarak kayadan oyulmuştur ve 15 - 20 basamakla inilir. Mağaranın üstünde 1873 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan camiye sonradan üç şerefeli bir de minare eklenmiştir. Kuran-ı Kerim'de Kehf Suresinde sözü edilen mağara Müslüman ve Hıristiyanlarca kutsal sayılmaktadır.

Lakin Yedi Uyurlar Mağarası'nın farklı coğrafyalarda da yer aldığını görmekteyiz... İnanışların çeşitliliği ile birlikte çeşitli ülkelerde de turistik amaçla bu mağaraya farklı isimler verilmektedir. 

Haber Ara