Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

'Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, '1071 Malazgirt'ten bu yana da bu coğrafyayı korumak için yedi düvele karşı mücadele ediyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 20:21:12

'Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Sivas'taki bayramlaşma programının ardından baba ocağı Gürün'e geldi. Burada Kaymakam Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve vatandaşlar tarafından karşılanan Meclis Başkanı Yılmaz, Ulu Cami'nin avlusunun içerisinde düzenlenen bayramlaşma programında ilçe protokolü ve vatandaşlar ile bayramlaştı. Burada konuşan Yılmaz, "Bugün Ramazan Bayramı. 30 günlük oruçtan sonra bayrama ulaştık. Çünkü Ramazan ayı başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluştur ki cehennem azabından kurtulursan bayram yapmayı hak edersin. Bundan dolayı bir bayram ediyoruz hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Eskiden büyüklerimiz Ramazan'dan çıktıktan sonra 6 ay boyunca Ramazan ayı boyunca yaptığımız hayırlar kabul edilsin diye dua ederlerdi. Ne yaptık oruç tuttuk, sadaka verdik, birbirimize dua ettik" dedi.

"Bir olursak, beraber olursak Türkiye daha güçlü olur. Bir olursak, beraber olursak birliğimizi güçlendirirsek Türkiye daha büyük olur" diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye büyük olursa, güçlü olursa işte biz bu vatanı almış olduğumuz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemiş oluruz. Bir olursak, beraber olursak, güçlü olursak evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakırız, bunun şartı bir ve beraber olmamızdır. Geçmişteki kırgınlıkları unutmamız lazım, bir olacağız, beraber olacağız. Bir olursak, beraber olursak, almış olduğumuz Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi evlatlarımıza bırakmış olacağız. Bizim bu coğrafya zor, bu coğrafya bizim kaderimizdir, başka yere taşınabilmekte mümkün değildir. Herkesin gideceği bir yeri var ancak Türkiye'nin gidecek başka bir yeri yok. Dolayısıyla bu coğrafyaya sahip çıkmamız lazım."

"BU TOPRAKLAR ÜZERİNE PLAN KURANLARIN PLANLARINI BOŞA ÇIKARTALIM"

Bu coğrafyayı korumak için yedi düvele karşı mücadele ediyoruz diyen Meclis Başkanı Yılmaz, "1071'den Malazgirt'ten bu yana da bu coğrafyayı korumak için yedi düvele karşı mücadele ediyoruz, hala da bitmedi ve bundan sonra daha çok bir ve beraber olmamız lazım ki bu topraklar üzerine plan kuranların planlarını boşa çıkartalım. Cenabı Allah'a hamdolsun bin yıldır bu topraklarda yaşıyorsak bu ana kadar yapılan planları boşa çıktı demektir. Nasıl sağladık, birlik beraberlikle inşallah bundan sonra bir ve beraber olursak bundan sonrada yedi düvelin bu topraklar ve bu millet için yapmış oldukları planları boşa çıkartırız."şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Yılmaz, Gürün'de Temel Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) 500 tam puan alan Gül Hilal Gürlekce'yi Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara