Dolar

32,6078

Euro

34,8089

Altın

2.494,00

Bist

9.524,59

Yazar İbrahim Çolak neden intihar etti?

Yazar İbrahim Çolak (51) Ankara’daki evinde kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etti. Geçtiğimiz gün sosyal medyada ‘Leylasalinger’ adlı kadın kullanıcı, İhtiyar Yayınevi sahibi yazar İbrahim Çolak’a Twitter’da taciz suçlamasında bulunmuştu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-12 23:03:46

Yazar İbrahim Çolak neden intihar etti?

Tacizle suçlanan yazarın intiharı ile birlikte edebiyat dünyasındaki “me too” hareketi yeni bir boyut kazandı. Hasan Ali Toptaş'ın taciz ifşa ve iddiaları ile başlayan sosyal medya tepkilerinde yeni yazarlar, edebiyatçılar da listeye ekleniyor. Bunlardan biri de İhtiyar Yayınevi sahibi yazar İbrahim Çolak oldu. 

“Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım”

Hakkında taciz iddiaları ortaya atılan İhtiyar Yayınevi sahibi yazar İbrahim Çolak “İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Bu saatten sonra eşimin, evlatlarımın yüzüne bakamam” şeklinde bir mesaj paylaşarak intihar etti.

yazar-ibrahim-colak-intihar

İbrahim Çolak akşam 21.00 sıralarında kişisel Twitter hesabından mesaj paylaşımında bulundu:

“İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam.

Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, ‘kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum.”

AKP eski Milletvekili Aydın Ünal, İbrahim Çolak'ın vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Ünal, “İbrahim Çolak dostumuzu, kardeşimizi kaybettik. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Başımız sağolsun” ifadelerini kullandı.

0x0-son-dakika-ibrahim-colak-kimdir-ibrahim-colak-neden-intihar-etti-1607668162537

İbrahim Çolak kimdir?

İbrahim Çolak, 1969 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 1999 depreminde iki yıl kadar İstanbul'da yaşadı. 2003 yılından bu yana Ankara'da olan İbrahim Çolak, 9 kardeşli bir aileye mensuptur. Uzun bir süre amatör futbol oynamış ve atletizim yapmış olan yazar evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber Ara