Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Yavi şehitleri, katliamın 25. yılında anıldı

Erzurum'un Çat ilçesinin Yavi Mahallesi'nde 25 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i çocuk 32 kişi törenle anıldı- Vali Seyfettin Azizoğlu:- 'Çok şükür ki birkaç yıldır artık Erzurum ve çevrelerinde terör namına hiçbir iz ve emare görülmüyor. Bunu sağlayan askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız ve Yavi'den çıkan kahramanlarımızdır'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-25 17:18:38

Yavi şehitleri, katliamın 25. yılında anıldı
Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 25 yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen 5'i çocuk 32 kişi anıldı.

Çat Kaymakamlığı koordinesinde Yavi Mahallesi'nde düzenlenen anma töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, devlet ve millete oyun oynamak isteyen hain güçlerin 25 yıl önce bu meydanda vatan evlatlarını şehit ettiğini anlattı.

O günden bugüne ülkede çok değişikliğin olduğunu dile getiren Azizoğlu, şunları kaydetti:

"O gün terör örgütü tarafından katledilen aziz şehitlerimizin kardeşleri, çocukları ve yakınları silahlarını kuşanarak, bu vatan toprağını bir daha haine çiğnetmemek üzere yemin etmiş bir halde nöbet tutmaktadırlar. Yavi'de nöbet tutan kardeşlerimiz aynı zamanda Erzurum'un birçok yerinde de o terör örgütüne günlerini göstermek için gece gündüz demeden mücadele ediyorlar. Çok şükür ki birkaç yıldır artık Erzurum ve çevrelerinde terör namına hiçbir iz ve emare görülmüyor. Bunu sağlayan askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız ve Yavi'den çıkan kahramanlarımızdır."

Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam eden tören, Yavi Ortaokulu öğrencilerince şiirler okunmasıyla son buldu.

Törene katılan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Çat Kaymakamı Tevfik Kumbasar, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, güvenlik korucuları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar, aynı mahalledeki Yavi Şehitliği'ni ziyaret edip dua etti.

- Olay

Gasbettikleri kamyonetle 25 Ekim 1993'te Yavi Mahallesi'ne giden PKK'lı teröristler, televizyonda haberleri izlemek için kahvehanede toplanan vatandaşlarla dışarıdan çevirdikleri çocukları uzun namlulu silahlarla tarayarak, 5'i çocuk 32 kişiyi katlemiş, 50 kişiyi yaralamıştı.

Haber Ara