Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Yatırımın altın şehri

Son 3 Yılın en çok kazandıran şehri Çanakkale oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-21 21:11:44

Yatırımın altın şehri
Ülkemizde hükümetin söylediği tüm projelerin tek tek gerçek olmasından sonra Çanakkale yakasında iki kıtayı birleştirecek köprü yapımı haberleri ilk kıvılcımı ateşledi.
Sadece Şehirlerarası yolculuk ile karşı yakalara geçecek yolcu ve sürücüler değil, yurtdışından Anadolu'nun içlerine İstanbul trafiğine girmeden girmeyi isteyen sürücülerinde ana güzergahı olacak olması bölgeyi parlattı.

Marmara Bölgesinde hem Ege hemde Marmara ile çevreli olması, Kaz dağlarının muhteşem oksijeni özellikle bakir kalmış Bayramiç ve Ayvacık'ı bir yıldız gibi parlattı. Köprü haberleri ile insanların dikkatini çeken bu bölge aslında 3000 yılı aşkın süredir Sokrates gibi birçok filozofun esinlendiği bir yer. Ayvacık'taki Behramkale, Bayramiç'teki Antik İda Dağı ve Kaz Dağlarının zirve köyleri şehir hayatından bıkmış insanları bu bölgeye çeken önemli detaylardan.

Bayramiç'in bir bilinmeyen özelliği ise Üstat Mehmet Akif Ersoy'un da bu şehirde doğmuş ve çocukluk çağlarının bir bölümünü babasının görevi dolayısı ile bu bölgede geçirmiş olması da pek çok günübirlik turist dahi çekmektedir.

Özellikle köprü güzergahından ve ara bağlantı yollarından gayrimenkul alımı yapan yatırımcılar yıllık minimum %50 üzeri kar oranları ile ciddi değer artışları sağladılar.
Kaz dağları eteklerinde Cazgirler, Yeniköy, Muratlar ,Yaylacık gibi ciddi pirim yapan köyler arasında iken Ayvacık'ta da Akçin yıldızı parlayan ve depremden etkilenmeyen köylerden. Bu köyler bölgenin mistik ve temiz havasını isteyen dünyanın dahi değişik ülkelerinden yatırımcılar çekiyorlar.

Anayollar üzerinde ise Gelibolu ve Lapseki furyasını kaçırdığını düşünen  yatırımcılar için hala Biga üzerinde Bursa-Çanakkale yolu ve Çan-Bayramiç arasında yer alan İzmir-Çanakkale yolu bakirliğini koruyor.

Köprü inşaatı bitene kadar, özellikle  erken yatırımcıların gözbebeği olacak bu bölgeler 10 bin tl den milyon tl ye kadar her ölçüden yatırımcıya kar getirmeye devam edecek.
 
Kaynak : Terranova Türkiye

Haber Ara