Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından ABD gazetelerine ilan

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının ilanı The New York Times ve The Wall Street Journal gazetelerinde yayınlandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 01:47:05

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından ABD gazetelerine ilan
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye'de yatırım olanaklarını tanıtmak için ABD'nin en büyük gazetelerinden The New York Times ve The Wall Street Journal'a ilan verdi.

Osmanlı denizcisi ve kartografı Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği dünyaca ünlü haritanın kullanıldığı ilanda, "Vizyoner Yatırımcılar İçin Hiçbir Şey Gizemli Değildir" başlığı kullanıldı.

İlanda, "Türk amirali ve kartografı Piri Reis'in, Amerika kıtalarını içeren ve geride kalan en eski Yeni Dünya haritasını kesinlik ve doğrulukla 1513'te nasıl oluşturduğu gizemini koruyor. Lakin, Türkiye'de şu anda ABD sermayesiyle faaliyet gösteren bin 750 firmayla ilgili anlaşılmaz hiçbir şey yok." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için "güvenli bölge" olduğunun vurgulandığı ilanda, Türkiye'nin dinamik ekonomisine ve 2003'ten bu yana yakaladığı yıllık ortalama yüzde 5,6'lık büyüme oranına dikkat çekildi.

İlanda, Türkiye'nin 80 milyonluk nüfusunun yarısından fazlasının iyi eğitimli ve 30 yaşının altında olduğu kaydedilirken, Türkiye'nin Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu'nun kavşağında bulunduğunun ve 1 milyardan fazla tüketiciye serbest erişim sağladığının altı çizildi.

Türkiye'de düşük vergi, siyasi istikrar ve reformcu yatırım ortamının bulunduğu bilgisine yer verilen ilanda, "Şirketinizin geleceğini planlarken, Türkiye'ye daha yakın bakın." çağrısı yapıldı.


Haber Ara