Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Yaşlı ve engelli vatandaşlara bayramda moral izni

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler. Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde' açıklamasında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-28 13:45:45

Yaşlı ve engelli vatandaşlara bayramda moral izni

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayramı'nda huzurevleri ile engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan vatandaşların ailelerinin yanına bir hafta izinli gidebileceğine işaret ederek, "Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye ilişkin önlemleri Türkiye'de henüz vaka çıkmamışken almaya başladıklarını belirterek, vaka görüldüğü andan itibaren de bu kuruluşlara ziyaret kısıtlamasının getirildiğini anımsattı.

Koranavirüs tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı'nda huzurevi sakinlerinin sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yakınlarıyla bayramlaşamadıklarını aktaran Selçuk, "Kurban Bayramında da yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından mahrum kalmasını istemedik. Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler. Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde." açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, izin kullanacak engelli ve yaşlı vatandaşların izin dönüşlerinde kuruluşlara girişlerini yalnızca vardiya değişim günlerinde yapabileceklerini vurguladı.

İzin sonrası engelli ve yaşlı vatandaşlara kuruluşa alınmadan önce koronavirüs testi uygulanacağını aktaran Selçuk, "Negatif test sonrasında en az 7 gün süresince kuruluşlarımızda sosyal izolasyon kurallarına riayet edecekler." bilgisini paylaştı.

Selçuk, 31 Ağustos'a kadar en az 7 gün olacak şekilde sabit vardiya uygulamasına devam edileceğine dikkati çekerek, pandemi sürecinde yaşlıların ve engellilerin yanında olan, gece gündüz demeden onlara yardımcı olan personele özverili çalışmaları için de teşekkür etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara