Dolar

32,5840

Euro

34,7992

Altın

2.514,18

Bist

9.693,46

Yasin Börü davasına yarın devam edilecek

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılanmasına yarın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-17 11:09:03

Yasin Börü davasına yarın devam edilecek

AA'nın haberine göre; Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi ile ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da başlayacak.

Davanın önceki celsesinde sanıklar ve yakınları ile müştekiler arasında gerginlik yaşanmıştı. Mahkeme heyeti, bunun üzerine ara kararlarında, güvenlik nedeniyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar vermişti. Bununla birlikte, gazeteciler duruşmayı izleyebilecek.

Son celsede gizli tanıklar "Tunç" ve "Zümrüt"ün beyanı alınmıştı. Gizli tanıklar, sanıklardan bir kısmının olaylara karıştığı yönünde teşhiste bulunmuşlardı.

Mahkeme, varsa, bazı MOBESE görüntülerinin gönderilmesi için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasına karar vermişti.

"İyi ki yapmışız..."

Öte yandan avukat Sadak, geçen duruşmanın ardından, duruşmadaki gerginliğin, sanıklardan Sedat Çoban'ın, Mehmet Gökguz'u tahrik etmesi üzerine başladığını kaydetmiş ve "Salondan çıkarken maktul Hasan'ın babası Mehmet Gökguz'a yönelik Kürtçe 'İyi ki yapmışız' anlamında bir şey söylendi. Onun üzerine o da tepkisini gösterdi. Tepkisini gösterince onlar da Mehmet amcaya vurmaya çalıştı" demişti.

Sanıkların, 4 maktulü "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan birer kez olmak üzere, beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamede sanıkların, Er'in yaralanmasına ilişkin de ayrıca cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haber Ara