Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Yasin Börü davası Ankara'da görülecek

Yasin Börü'nün öldürülmesine ilişkin dava dosyasının Ankara'ya gönderilmesine karar verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 16:30:41

Yasin Börü davası Ankara'da görülecek

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, IŞİD bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahşice katledilmesine ilişkin davanın dosyasının Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine, Yusuf Er'in de yaralanmasına ilişkin davanın dosyasının güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli konusundaki talebi, Diyarbakır Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirildi.

Valilik görevlileri, mahkeme safhasında şiddet içerikli eylem olasılığına işaret ederek, kentte son zamanlarda meydana gelen olaylar da dikkate alındığında, dosyanın başka ile naklinin uygun olacağı görüşünü paylaştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da aynı gerekçeyle davanın naklini talep etti.

Adalet Bakanlığına gönderilen taleplere ilişkin değerlendirme sonucunda Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesine nakline karar verdi.

İddianame

İddianamede, Börü, Dakak, Güneş ve Gökgöz'ün uğradıkları saldırıda öldürülmesi, Er'in de yaralanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 34 sanık için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları" iddiasıyla birer olmak üzere beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

Haber Ara