Dolar

32,3355

Euro

35,1847

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Yasin Bahadır Yüce kimdir?

Türk polis ve 15 Temmuz şehidi Yasin Bahadır Yüce... Yasin Bahadır Yüce kimdir? İşte Yasin Bahadır Yüce'nin biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-29 23:59:59

Yasin Bahadır Yüce kimdir?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında görevli olan polis memuru Yasin Bahadır Yüce, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda sabaha kadar çatıştığı cuntacı askerlerin attığı bomba sonucu şehit oldu.

15 Temmuz gecesi göreve çağırılan polis memuru 32 yaşındaki Yasin Bahadır Yüce, Gölbaşı Havacılık Daire Başkanlığı'na gitti. Yüce'nin babası Hasan Raşit Yüce, olaylardan haberdar olur olmaz gelinini aradı. Gölbaşı'nda lojmanda oturan gelini, ''Baba burayı bombalıyorlar. Yasin'i de göreve çağırdılar ve Yasin'e ulaşamıyorum'' dedi.

Baba Yüce, daha sonra Yasin Bahadır'ı aradı ancak ulaşamadı. Gelinini almak için yola koyulan ve Gölbaşı'na gelen baba, darbeci askerler tarafından bombalanan Gölbaşı Özel Harekat binasının yandığını gördü. Sabaha kadar kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen binadan cenazeler çıkarılmaya başlandığında Hasan Raşit Yüce, bu cenazeler arasında oğlunun da olduğunu öğrendi.

Baba olmayı bekleyen Yasin Bahadır Yüce, şehit olmadan önce arkadaşlarına, ''Çocuğumun adı Yasin Bahadır olacak'' demişti. Şehadetinden sonra dünyaya gelen oğluna da şehidin ismi verildi. Şehidin babası Raşit Yüce, 20 Ağustos'ta dünyaya gelen torunundan sonra şunları söyledi: ''Bebeğin sağlığı iyi. 8 günlük şu an. İlk çocuğuydu oğlumun. Oğlum 32 yaşındaydı. Çocuğu yerleştirmeden önce eve, Yasin'in yanına götürdük. İlk bebeği hiçbir yere götürmeden mezarının başına, babasının yanına götürdüm.''

Haber Ara