Dolar

32,3400

Euro

35,0909

Altın

2.239,60

Bist

8.793,76

Yaşar Büyükanıt sessizliğini bozdu!

Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, Savcı Ferhat Sarıkaya'nın açıklamalarının ardından sessizliğini bozdu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 06:09:53

Yaşar Büyükanıt sessizliğini bozdu!

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında açılan soruşturmada tanık olarak ifadesine başvurulan Savcı Ferhat Sarıkaya'nın özellikle Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt için hazırladığı Şemdinli Davası iddianamesi tartışma yaratmıştı. Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, sessizliğini bozarak “Maalesef yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldım. Şahsımda TSK'nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti.” dedi.

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Şemdinli olaylarına ilişkin “çete kurmakla” suçlayan ve hakkında dosya hazırlayan dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya Yaşar Büyükanıt'tan yanıt geldi.

Sarıkaya, Şemdinli iddianamesinin içerisine Yaşar Büyükanıt'ın adının cemaatçi hâkim ve polis şefinin yardımıyla eklediğini anlatmıştı.

Emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ise Hürriyet yazarı Fikret Bila'ya konuştu. Bila Sarıkaya'nın sözlerine ilişkin Büyükanıt'ın yanıtlarını şöyle kaleme aldı:

"Bu kampanyanın yoğun şekilde yürütüldüğü dönemde Büyükanıt ve ailesi hakkında birçok iftira, karalama basında yer almıştı.

Büyükanıt Paşa'yla dün konuştum...

Savcı Ferhat Sarıkaya'nın, kendisine nasıl kumpas kurduğuna ilişkin itiraflarını nasıl değerlendirdiğini sordum.

Hem mutlu hem de çok üzgündü...

Mutluluğunun nedeni kendisiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıkmış olması ve bizzat o savcı tarafından itiraf edilmesiydi.

Üzüntüsünün nedeni ise şahsına ve ailesine karşı o dönemde yürütülen iftira kampanyasını bir kez daha anımsamış olmasıydı.

Şöyle dedi:

“Maalesef yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldım. Şahsımda TSK'nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti.”

Üzüntüsünü de şöyle ifade etti:

“Hem şahsım hem aile bireylerime dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür.”

Büyükanıt Paşa, adını ağzına almadan, Savcı Sarıkaya'nın itiraflarıyla ilgili de şunları söyledi:

“Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatlarımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım.”

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin sonuçlarından biri de kumpaslarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmaya başlaması oldu.

Savcı Sarıkaya'nın itirafları bunlardan biri...

Arkasının geleceği de belli..."

Haber Ara