Dolar

32,5568

Euro

34,9594

Altın

2.429,52

Bist

9.722,09

'Yaşama Güzellik Katıyoruz' projesi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-15 17:57:37

'Yaşama Güzellik Katıyoruz' projesi
Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes Brown, Avustralya hükümeti tarafından finanse edilen ve Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın yurt dışı elçilikleri kanalıyla yönetilen Doğrudan Yardım Programı (DAP) isimli hibe programı tarafından desteklenen ve İstanbul Valiliği'nin koordinesinde yürütülen "Yaşama Güzellik Katıyoruz" isimli proje kapsamında 30 Suriyeli kadına verilen Türkçe ve kuaförlük eğitimlerini yerinde incelemek için İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Florya Halit Aydın Yerleşkesi'ni ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Avustralya hükümeti tarafından finanse edilen ve Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın yurt dışı elçilikleri kanalıyla yönetilen, Doğrudan Yardım Programı (DAP) isimli hibe programı desteğiyle İstanbul Valiliği'nin koordinesinde, "Yaşama Güzellik Katıyoruz" isimli proje ile İAÜ'nde 30 Suriyeli kadın Türkçe ve kuaförlük eğitimi alıyor.

Büyükelçi Brown, eğitim faaliyetini yerinde izlemek için İAÜ'nin Florya yerleşkesini ziyaret etti.

Programa Büyükelçinin yanı sıra İstanbul Valiliği'nden İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Harun Yaman, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) Müdür Vekili Sinem Ucal Çepni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği "Yaşama Güzellik Katıyoruz" Proje Koordinatörü Sabiha Berna Yıldız katıldı.

Büyükelçi Brown, İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ile proje ortağı kurumların temsilcileri ile görüşerek, projenin seyri ile ilgili bilgi aldı. Büyükelçi daha sonra eğitimleri yerinde inceledi.

Genelde işsiz ve herhangi bir meslek sahibi olmayan kadınlar arasından seçilen kursiyerlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Brown, İAÜ Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Leyla Cesaret'ten de kurslarla ilgili bilgi aldı.

Marc Innes Brown, ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmede, projeye verdikleri destekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu proje işbirliğinin çok iyi bir örneği. Bu kadar motive insanları bir arada görmek, onların bu eğitimden faydalandığını ve bizim de onlara destek verdiğimizi bilmek beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Brown, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje süresince kursiyerlerin ulaşım ve yemek ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, kursiyerlerin seçimi konusunda gerekli olan destek ise İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sağlandı.

Kursiyerlere, Göçmenler ve Sığınmacılar Dayanışma Derneği, Zeytin Ağacı Derneği ve Kadın Dayanışma Vakfı aracılığıyla ulaşılmış olup, söz konusu sivil toplum kuruluşları eğitim süresince kursiyerlerin çocuklarına kreş hizmeti de sağlıyor.

Haber Ara