Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

'Yasak kararı Filistinlilere zarar verdi'

İsrail'in 'yasadışı örgüt' ilan ettiği 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin faaliyetlerinin yasaklanmasının yarım milyon Filistinliye zarar verdiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 13:22:37

'Yasak kararı Filistinlilere zarar verdi'

İsrail'in "yasadışı örgüt" ilan ettiği 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin faaliyetlerinin yasaklanmasının üzerinden geçen bir ayın ardından bölgedeki durumu AA muhabirine değerlendirdi.

İsrail hükümetinin yasaklama kararının ardından hareketle bağlantılı olduğu gerekçesiyle 20 sivil toplum kuruluşun daha faaliyetlerini engellediğini söyleyen Salah, sözlerine şöyle devam etti:

"Kapatma kararı, bölgede yürütülen insani, sosyal ve dini projelerden faydalanan yarım milyon Filistinliye zarar verdi. Kapatılan kurum ve kuruluşlar arasındaki bir yardım komitesi 23 bin yetimin aylık ihtiyacını karşılıyordu. 'Hurra' isimli kuruluş ise yaklaşık 10 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim'in hıfzedilmesi hedefiyle ders veriyordu. Diğer kuruluşlar da İsrail'deki fakir ailelere hizmet sunuyordu. Ayrıca kapatılan bu kurumlardan bazılarının hareket ile bir ilişkisi de bulunmamaktadır."  

Salah ayrıca İsrail'deki Arap siyasi partilerini, "İsrail tehditleri karşısında birlikte karar verilmiş kapsayıcı bir strateji inşa etme"ye çağırarak, "Bizi bekleyen zorluklar ve riskler karşısında başarıya ulaşmak için kabileler gibi değil halk gibi hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Haber Ara