Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

YAŞ kararları

YAŞ kararları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 21:22:17

YAŞ kararları
Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi, memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde sevinçle karşılandı.

Pınarbaşı ilçesinin Uzunyayla bölgesi ve Kazancık Mahallesi'ndeki hemşehrileri, Abidin Ünal'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesiyle büyük gurur yaşadı.

Ünal'ın Kazancık Mahallesi'nde yaşayan kayınpederi Hayri Toğan ve kayınvalidesi Güldane Toğan, AA muhabirine duygularını anlattı.

YAŞ kararından mutlu olduklarını belirten Hayri Toğan, damatları Orgeneral Ünal ile iftihar ettiklerini vurgulayarak, "Köyümüzün başarılı insanlarından biri Abidin Ünal'dır. Çocukluğundan göreve başlayıncaya kadar çok başarılı bir şekilde okudu. Abidin Paşa aldığı görevlerde de üstün başarılar sağlamıştır. Memleketimiz ve vatanımız için hiç bir şey esirgemeden çalıştı. Şu anda gururluyuz, mutluyuz. Abidin Paşa bu köyde, bu evde doğdu, büyüdü" dedi.

Ünal'ın ilkokul arkadaşı Duran Yağan da YAŞ kararını büyük mutlulukla öğrendiğini dile getirerek, "Abidin Paşa komşumuz, akrabamız aynı zamanda köyümüzün de medarıiftiharı. Kendisini takdir ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ben çok mutlu oldum, köylümüz de en az benim kadar gurur duyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber Ara