Dolar

32,5697

Euro

34,9611

Altın

2.425,09

Bist

9.722,09

Yarın sokağa çıkmak serbest mi? Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Tüm yurtta aylardır hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Kontrollü normalleşme ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağında gevşemeye gidildi. Peki yarın sokağa çıkmak serbest mi? Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağının gevşetilmesi illerin risk grubuna göre kara verildi. Peki İstanbul'da yarın (cumartesi) sokağa çıkma yasağı var mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-05 19:42:47

Yarın sokağa çıkmak serbest mi? Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?

1 Mart itibari ile kontrollü normalleşme başladıi. İl bazlı kararlar alınarken illerin risk gurubuna bakılacak. Kontrollü normalleşme ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağında gevşemeye gidildi. Peki yarın sokağa çıkmak serbest mi? Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağının gevşetilmesi illerin risk grubuna göre kara verildi. 

Kontrollü normalleşme adımıyla birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında esnemeye gidildi. Düşük ve orta risk grubunda bulunan illerimizde hafta sonu iki gün sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerimizde hafta sonu cumartesi sokağa çıkma yasağı yok. Pazar günü ise sokağa çıkma yasağı devam edecek.

YARIN SOKAĞA ÇIKMAK SERBEST Mİ?

Aylar süren hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidildi. Hafta sonu için planı olanlar yarın sokağa çıkmak serbest mi sorusunu sormaya başladı. Yarın Cumartesi) tüm yurtta sokağa çıkmak sertbest. Yani cumartesi günü sokağa çıkma yasağı bulunmuyor.

CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması bulunmuyor. Cumartesi günü sabah 5'ten sonra sokağa çıkmak serbest olacak. Sokağa çıkma serbestisi cumaretesi günü 21.00'e kadr sürecek. 21.00'den sonra akşam sokağa çıkma yasakları devreye girecek. Düşük ve orta risk grubundaki illerde bu uygulama pazar günü için de geçerli olacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda olan illerde ise cumartesi günü sokağa çıkma yasağı yok. Ancak pazar günü sokağa çıkma yasağı var. Kısıtlama kapsamında hafta sonu sokak kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günleri uygulanmaya devam edecek. 

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Uşak, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak, Van, Ağrı, Iğdır, Hakkari,

ORTA RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Afyon, Adana, Isparta, Eskişehir, Ankara, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Erzurum, Kars,

YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Kırklareli, Kırıkkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Bolu, İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Karaman, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin:, Ardahan,

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Edirne, Balıkesir, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye:, Adıyaman,

Haber Ara