Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Yarımadada saklı güzellik; Enez

Edirne’nin sahil şeridinde kurulmuş yarımada şeklindeki sahil ilçesi Enez alternatif tatil seçeneği sunuyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-08 11:26:44

Yarımadada saklı güzellik; Enez

 

Geçmişi Milattan öncesine uzanan Enez ilk kurulduğunda denizin yanına kurulmuş zamanla Meriç Nehrinin taşıdığı alüvyonlar ile sahilden biraz içeride kalmıştır. Güzel ve berrak koylara, tarihi bir mirasa ve yöreye özgü lezzetlere sahip olan Enez İlçesi mutlaka gezilmesi görülmesi gereken bir doğa güzelliği.

Enez Kalesi; 740 Metre Uzunluğunda Surlara Sahip, 15 Sur Kulesi Bulunan Ve İki Kapıdan Ulaşım Sağlanan Bir Kaledir. Kale İçerisinde Helenistik Dönem Mimari İzleri Taşıyan Kayalar İçine Oyulmuş Mekanlar İle, Kale Bahçesinde Yer Alan Toplanma Alanları Bulunmaktadır. Kalenin İçinde Yer Alan, Eski Kilise Çevresinde Yer Alan Kaya Mezarları Ve İşlemeleri Mutlaka Görülmelidir.
Enez Nekropolü; Enez'in Eski Çağlarda Tek Ulaşım Yolu Olan Taş Altı Yamacının Kenarında Yapılan Devasa Ve Görkemli Kaya Mezarlarının Bulunduğu Alandır. Şehre Gelenlerin İlk Göreceği Yapılar Olarak İnşa Edilmiştir. Günümüzde Neredeyse Tamamı Ayakta Durmaktadır.

Antik Cadde; Enez Merkezde Ortaya Çıkarılan Blok Taşlardan Yapılmış Bir Cadde Olan Antik Cadde Balık Sırtı Mimarisi İle İnşa Edilmiş Ve Günümüzde Ziyarete Açıktır.

Deveci Hanı; Osmanlı Dönemi Eseri Olan Bu Han Günümüzde Hala Ayaktadır. Kervansaray Mimarisi İle İnşa Edilmiş Ve Hayvan Barınakları, Koşuş Sistemi İle Düzenlenmiş Dinlenme Alanları Belirgin Bir Şekilde Görülmektedir.

Roma Villası; Enez'in Biraz Dışında Ortaya Çıkarılan Villanın Tabanı Mozaik Yapılarla Kaplıdır. Duvarlarında Ki İşlemeler Ve Figürler Çok Zengin Birinin Villası Olduğunu Ortaya Koymaktadır. Ayrıca Enez Arkeoloji Müzesinde Bu Villadan Çıkarılan Altın, Gümüş Ve Bronz Eserler Sergilenmektedir.

Sahil Kervansarayı; Denizden Gelebilecek Saldırılar Nedeniyle Deniz Dik Bir Dikdörtgen Plan Şeklinde İnşa Edilmiştir. Deniz Ticaretinin Yoğun Olduğu Dönemlerde İhtiyaç Duyulduğu İçin Yapılan Kervansaray Günümüzde Enez Plajı Olarak Bilinen Gümrük Bölgesinde Yer Almaktadır. 1. Dünya Savaşı Sırasında İngiliz Askerlerinin Lojistik Üssü Olarak Kullanılmıştır.

Gala Gölü; Ülkemizin Manyas'tan Sonra İkinci Büyük Kuş Cennetidir. Yaklaşık Olarak Yıl İçerisinde 109 Kuş Türünün Barındığı Ve Özellikle İlk Bahar Aylarında Kuş Çeşitliliği En Fazla Olduğu Dönem Olduğundan Kuş Sesleri Çok Uzaklara Duyulur. Mutlaka Görülmesi Gereken Bir Cennet Parçasıdır.
Vakıf Sahili: Enez İle Keşan Yolu Üzerinde Bulunan Ve Abdurrahim Köyünün Altında Bulunan Vakıf Sahili, Tertemiz Ve Dalgasız Suları İle Denizin Tadını Çıkaracağınız Bir Sahildir.

Saroz Körfezi: Kendini Temizleme Özelliği Olan Körfez, Bölgenin En Temiz Denizine Sahip Olma Özelliğini Taşıyor. Ayrıca Sahile Yakın Konumdaki Müstakil Evlerde Kalma Şansı Mükemmel Bir Deniz Tatili İmkanı Sunmaktadır.

Büyükevren Sahili: Yerleşim Yerine Biraz Uzak Ama Sakin Ve Temiz Bir Sahildir. Huzurlu Ve Sakin Bir Tatil Yapmak Ve Denizin Tadını Çıkarmak İstiyorsanız Mutlaka Büyükevren Sahilini Denemelisiniz.

Yayla Sahili: Saros Körfezinin Bitimine Doğru Olan Bu Sahil, Saroz Körfezinde Yer Aldığı İçin Çok Temiz Ve Berrak Sulara Sahiptir. Hem Kumsal Hem De Kayalık Sahilleri Yüzmek, Akşam Serinliğinde Yürüyüş Yapmak İçin Çok İdealdir.

Altın Kum Plajı: Kumunun Renginden Dolayı İsmi Altın Kum Olarak Kalmıştır. Sakin Ve Temiz Bir Sahil Olmasına Rağmen Biraz Rüzgarlıdır. Windsurf Yapılan Dünyanın 3 Sahilinden Biridir.

Haber Ara