Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Yargılanan FETÖ’cülerle ilgili önemli iddia! ''Vekillere teşekkür ilanı verip, yargıyı etkiliyorlar''

Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan yargılanan bir iş adamının yargıyı etkilemek için siyasilerle yakın olduğu izlenimi vermeye çalıştığı iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 15:32:25

Yargılanan FETÖ’cülerle ilgili önemli iddia! ''Vekillere teşekkür ilanı verip, yargıyı etkiliyorlar''

Yeniakit'te yer alan habere göre, Gaziantep'te FETÖ'ye üye olma suçlamasıyla davası devam eden bir iş adamı, fabrikasında çıkan yangın sonrası, vali ve milletvekillerinin “geçmiş olsun” aramalarına yerel bir gazeteye tam sayfa ilan vererek teşekkür etti. Son dönemlerde yargılanan FETÖ'cülerin, gazetelere verdikleri bu tür ilanlarla davaya bakan hakimlere “Arkamız sağlam” mesajı vererek mahkemeyi etkilemeye çalıştıkları iddia edildi.

Haziran 2018'de Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılanan ve son karar duruşmasının ise Ekim ayında görüleceği öğrenilen Köksan Holding'in yöneticileri, Gaziantep'teki yerel bir gazeteye tam sayfa ilan vererek AK Parti ve MHP milletvekillerine ‘teşekkür' ettiğini duyurdu.

FİRMA YETKİLİSİ DOĞRULADI: “EKİM AYINDA SON DURUŞMA OLACAK!”

Gaziantep'te bulunan bazı yerel gazetelere tam sayfa olarak ‘Teşekkür' ilanı verdiklerini doğrulayan Köksan Holding yetkilisi Gökhan Dilbaz, Asım Kökoğlu'na yönelik açılan FETÖ davasının devam ettiğini belirterek, “Ekim ayında son duruşma olacak.” açıklamasında bulundu. AK PARTİLİ UZER, “FİRMAYLA GÖRÜŞEYİM OLMAZSA O İLANI GERİ ÇEKSİNLER”

Köksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kökoğlu imzasıyla yayınlanan “Teşekkür” ilanında ilk sıralarda adı geçen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “O ilanda yalnız benim ismim mi var?” diye sordu. Ahmet Uzer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep'in büyük bir sanayicisi...Onlar bir yangın geçirdiler ve biz de telefon açıp bir geçmiş olsun dedik. Ben bir firmayla görüşeyim olmazsa o ilanı geri çeksinler.” “BİLDİĞİMİZ KADARIYLA BİR ŞEYİ YOK AMA…”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir taraftan FETÖ ile mücadele ederken diğer tarafından milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin FETÖ sanığını telefonla arayarak ‘geçmiş olsun' demesi ne kadar doğrudur?” sorusu üzerine, “Vallahi şimdi bir şey diyemiyorum da.... Mahkemeleri devam ediyor mu etmiyor mu onu da bilmiyorum. Yalnız bi ara bunları içeri aldılar, ondan sonra da serbest bıraktılar. Bildiğimiz kadarıyla bir şeyi yok ama bizim bilmediğimiz tarafta bir şeyler olabilir tabii. Bizim biraz dikkat etmemiz lazım bu konuda, öyle görünüyor." cevabını verdi.

abaa81a0-ccc4-4a3f-892e-9e5d7beab5d8 SANIKLARIN KARAR DURUŞMASI EKİM AYINDA YAPILACAK!

Gaziantep'te FETÖ'nün finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında, Köksan Holding yöneticileri Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Asım Kökoğlu, oğlu Muhammed Murat Kökoğlu ile akrabası Muhammed Emin Tümer, sanık olarak yargılanıyor. Sanıklar hakkında Ekim ayında yapılacak son duruşmayla karar verilmesi bekleniyor.

Haber Ara