Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Yargı Cumhurbaşkanı'nın emrine mi giriyor?

İbrahim Kalın, Yargı Cumhurbaşkanı'nın emrine girecek iddialarının sadece polemiğe dayalı şeyler olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 20:03:26

Yargı Cumhurbaşkanı'nın emrine mi giriyor?

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TGRT Haber'de Batuhan Yaşar'ın sunduğu Gündem Özel programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalın, "Parlamento daha çok güçlenecek" dedi.

Yargı Cumhurbaşkanı'nın emrine girecek iddialarını da değerlendiren Kalın, "Tam tersi olacak. Bunlar sadece polemiğe dayalı şeyler." ifadelerini kullandı.

Kalın'ın açıklamaları şöyle;

"Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarttı diyelim, parlamento bunu uygun bulmazsa buna uygun bir yasa çıkarır ve iptal eder. Bırakın parlamentonun saf dışı kalmasını burada parlamento daha çok güçlendiriliyor. Yasama, yürütme, yargının alanı belli. Şimdi dün Cumhurbaşkanımız da açıkladı, atama da Cumhurbaşkanı'nın imtiyazları olacak deniyor.

YARGI CUMHURBAŞKANI'NIN EMRİNE Mİ GİRİYOR?

Tam tersi ilk defa HSYK atama yapıyor olabilecek. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve bir çok bürokrasi Cumhurbaşkanı'nın emrine girmeyecek, parlamento HSYK'ya 7 üye atıyor olacak bu yeni sistemle. Buraya atanan insanlar ehil insanlar, işlerini yapacaklar. Cumhurbaşkanımız hayır çadırına girince yaşanan tablolar başka çadırlarda da yaşanıyor. Bunlar sadece polemiğe dayalı şeyler, milletimiz anladı bunları."

Haber Ara