Dolar

32,5653

Euro

34,9976

Altın

2.429,27

Bist

9.722,09

Yardımeli Derneği bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Yardımeli Derneği, kurban bayramında 34 ülke 55 bölgede kurban dağıtımını gerçekleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 18:56:44

Yardımeli Derneği bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Yardımeli Derneği, kurban bayramında 34 ülke 55 bölgede kurban dağıtımını gerçekleştirdi. "Kurbanlarımızla Kardeşlerimize Gidiyoruz'' sloganıyla yola çıkan Yardımeli Derneği, 2017 Kurban Organizasyonu'nda, Dünya'da ki yoksul ve mağdur insanlara ulaştı.

38 ÜLKEDE 55 FARKLI BÖLGEYE ULAŞILDI

Yardımeli ekipleri 38 ülkede 55 farklı bölgede 1 Milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı. Kurban organizasyonu yapılan ülkelerde yetim çocuklarda unutulmadı. Bayramlık hediye edilen binlerce yetim çocuk Yardımeli bağışçılarının desteğiyle bayrama buruk girmemiş oldu. 

1 (6)

ARAKAN'A YARDIMELİ

Myanmar hükümetinin zulmüne maruz kalıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara kurban organizasyonu için bölgede bulunan ekipleri, kurbanının yanın sıra acil gıda ve barınma ihtiyacına yönelik yardımları ulaştırdı.

SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM

Suriye krizinin yedinci yılına girdiğimiz bu kurban bayramında da ülkemizde ve sınırın öbür tarafında yaşam mücadelesi veren mazlum kardeşlerimize kurban hissesi ulaştırdık. Özellikle Suriye'ye sınırı olan illerimizde ve Cerablus'ta kesilen kurbanlar kamplarda ve bölgede yaşayan mültecilere ulaştırıldı.

1 (6)

FİLİSTİN YEMEN VE ORTADOĞU

Kudüste ve Gazze halkına bu bayramda da umut olan yardımeli bağışçıları, Yemende açlıktan ölen kardeşlerini, Lübnan ve Ürdün'deki Filistin mülteci kamplarını, yıllardır savaşın sürdüğü Iraklı mazlum insanları da bu bayramda unutmadı.

AFRİKA'DA KURBAN SEVİNCİ

Açlığın ve susuzluğun kol gezdiği kara kıta Afrika'da, kurban bayramı farklı bir atmosferde gerçekleşti. Afrika'nın 8 farklı ülkesinde kurban çalışması yapan Yardımeli, binlerce Afrikalı kardeşimize kurban eti ulaştırmanın yanı sıra açılışı yapılan yeni su kuyuları ve Moritanya'da temeli atılan yetim külliyesinin sevincini yaşadı. 

 1 (2)

Haber Ara