Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yardımeli, Akçakale'de de mültecileri yalnız bırakmadı

Son günlerde, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Türkiye’ye giriş yapmak zorunda kalan mültecilerin dramı yaşanıyor. Yardım Dernekleri de bölgede yoğun faaliyet gösteriyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 14:42:03

Yardımeli, Akçakale'de de mültecileri yalnız bırakmadı

Bölgede çalışan STK'lardan biri de Yardımeli Derneği. Yardımeli, Akçakale sınır kapısına mültecilerin gelmeye başladığı ilk günlerden itibaren, saha ekiplerini oluşturarak bölge de aktif görev yapıyor. Yapılan tespitler sonucunda öncelik acil ihtiyaç olan yardım malzemelerine verilmiş durumda. Her gün, yetişkinlere temel gıda maddeleri dağıtılırken, bebeklere mama ve süt gibi temel besin maddeleri veriliyor.

Her geçen gün Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı artarken insanlık dramı da gittikçe derinleşiyor. Yaşadığı bölgelerden adeta kaçarak gelen Suriyeliler, sahip oldukları tüm varlıklarını geride bırakmış durumda.

Yardımeli, Türkiye ve Anadolu insanının şefkatine muhtaç olan mültecilere daha fazla destek olmak için hayırseverlerin bağışlarını bekliyor. Yardımeli, Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kayseri, İstanbul gibi illerde yoğun yardımlarda bulundu ve yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.    

Haber Ara