Dolar

32,5430

Euro

34,9066

Altın

2.427,70

Bist

9.645,02

Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan ihraç edildi

Şırnak'ta görev yapan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde devlete tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan ihraç edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 11:19:44

Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan ihraç edildi

Habertürk'ün haberine göre; Şırnak'ta şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi.

Şırnak'ta görev yapan Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın kardeşi, Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, geçen yıl Ağustos ayında PKK saldırısında şehit olmuştu.

yarbay-mehmet-alkan-tsk-dan-ihrac-edildi-7594241

NE OLMUŞTU?

Cenaze namazının ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şapkasını çıkarıp bağırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırmıştı.

Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'a kardeşinin cezane töreninde gösterdiği tepki nedeniyle, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından usulen soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında Yarbay Alkan'a "uyarı" cezası verilmişti.

Resmi Gazete'de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Yarbay Alkan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi.

 

Haber Ara