Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

Yaratıcılık için En İyi Otomobiller

Sıfır veya İkinci el olsun, otomobil satın alanların baktıkları arasında, aracın onlara ilham verip vermemesi kesinlikle ilk sıralarda değil.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-29 08:31:40

Yaratıcılık için En İyi Otomobiller

Özellikle otomobilin emtia olarak yüksek değere sahip olduğu ülkelerde bu çok daha doğru. Yine de uzmanlar, yaptıkları araştırmalarda kişilerin otomobilleriyle geçirdiği vakit ve yaratıcılıkları arasında bir bağıntı keşfetti. Her ne kadar tam olarak kanıtlanamasa ve çok fazla değişkene bağlı olsa da yapılan anketler ve çeşitli test sonuçları ortaya bir olgu çıkarabildi.
Global anlamda herkesi heyecanlandıran elektrikli araçlar, kendi kendine gidebilen taşıtlar, internete bağlanan, tv izletebilen, en sevdiğiniz müzikleri sesinizin komutuyla çalabilen ortamın ışığını ve hatta kokusunu ayarlayabilen araçların yanında tüketicilerin istediği ancak istediğini bilmediği bir şey daha var, araçlarının onlara verebileceği ilham.
Uzmanlara göre her araç tipi farklı şekilde düşünce oluşturmanızı ve farklı alanlarda yaratıcı fikirler üretmenizi sağlıyorlar. Örneğin egzotik araçlar aracı kumanda etmenin kendi başına bir iş olması ve aracın gücü, tasarımı, sürüş dinamikleri sebebiyle ilgiyi kendisine çekiyor olmasıyla kişinin düşünmesine çok da fırsat bırakmayarak aslında bir çeşit meditasyon sunabiliyor. Stresi ve anksiyeteyi artırıyor olması da bir eksi olarak karşımıza çıkıyor.
Arazi araçları ve offroad araçları ise büyük camları, her yere gidebilme özellikleri ve dayanıklı olmalarıyla ayrı bir keyif sunarken aynı zamanda park yeri stresi, manevra stresi ve arazi kullanımına bağlı onarım işlemleriyle ayrı bir stres sebebi olabiliyorlar.
Lüks araçlar eğer şoför sizseniz, sundukları teknolojiler, masaj olanakları, özelleştirmeler ve birçok şeyi içeren kullanım kılavuzlarıyla başlı başına sizi bir stres sahibi yapabilirler. Her şeyin mükemmel çalışmasının da bakımlarını kesinlikle aksatmamanıza bağlı olduğu lüks araçlarda, tüm bu kriterler toplanınca aslında ortaya dikkat dağıtan bir tecrübe çıktığı kesinleşiyor.
Peki yaratıcılık için ilham için en iyi araçlar hangileri?
Uzmanların söylediğine göre sıkıcı araçlar. Sıkıcı araçlar aslnıda sade araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca ünlü tüm multi-milyarderler örneğin Warren Buffet, mütevazı ve sade araçlara binmeyi tercih ediyorlar. Bu araçların en büyük özelliği çok basit, sade ve dayanıklı olmaları. Herhangi bir uyarıcı barındırmadan, sizinle yol arasına girmeden herhangi bir etki yaşatmadan yani aradan çekilerek yaratıcılığı tetikliyorlar. Warren Buffet milyarlarca dolar servetine rağmen bir Volkswagen BORA sürüyor.
Jeff Bezos'un günlük tercih ettiği Honda Accord'u ve Bill Gates'in tercih etmiş olduğu Ford Kuga gibi araçlar bunlara örnek olarak gösterilebilir. Facebook sahibi Mark Zuckerberg ise egzotik araçları olmasına rağmen en keyifli sürüşlerini Honda Jazz aracıyla yaptığını söylüyor. Bu başarılı kişilerin bakış açısı, otomobil bir yerden bir yere sizi götürürken asla öznenin kendisi olmaması gerektiği vizyonuyla paralel.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara