Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

'Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi' geleceğe yön çiziyor

Sabancı Üniversitesi’nin Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiği Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi; dünyanın problemlerinden haberdar, sorunlara çözüm bulma isteği ve yetisi olan, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilecek bireyler yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği programlarına devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 16:42:37

'Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi' geleceğe yön çiziyor

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Sabancı Üniversitesi'nin hayata geçirdiği Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi, pandemi dönemine özel bölgedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırladığı uzaktan (online) eğitim programının ilk modülünü tamamladı. Program kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara bilgisayarları Sabancı Üniversitesi tarafından temin edildi.

Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi

Sabancı Üniversitesi'nin Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiği Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi; dünyanın problemlerinden haberdar, sorunlara çözüm bulma isteği ve yetisi olan, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilecek bireyler yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği programlarına devam ediyor. Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi'nin pandemi dönemine özel bölgedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen uzaktan (online) eğitim programının ilk modülü tamamlandı.

7 Eylül – 2 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşen online eğitim programında öğrenciler; elektronik prototipleme, programlama dili Python, hobi elektroniği, drone teknolojileri, 3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu modelleme konularında dersler aldılar. Öğrencilere geleceğin teknolojileriyle ilgili en temel bilgileri, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi'nde bulunan fabrikasyon laboratuvarı Collaboration Space'in çalışanları verdi.

Gelecek teknolojilerine yer verildi

Sabancı Üniversitesi Collaboration Space Yöneticisi Erdem İnanç, Ayvalık'taki ilköğretim öğrencileriyle uzaktan da olsa eğitim programıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Eğitimleri online olarak vermemiz sorun yaratmadı. Sınıf ortamında yaptığımız çalışmalarda öğrencilere birebir dokunma imkanımız oluyordu. Burada da yine aynı eğitim içeriklerini online eğitimle verebiliyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu eğitimlerde 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine hitap ediyoruz. Program kapsamında bir ay boyunca haftanın dört günü online eğitim sunduk. Öğrencilerin heyecan duydukları gelecek teknolojilerini anlattık" dedi.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Birimi ise öğrencilerle, küçük gruplar halinde uzaktan Python ve yapay zeka atölyeleri düzenledi. Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından hazırlanmış yapay zeka etiği referansı alınarak verilen Python programlama dili eğitimi kapsamında temel Python problemleri çözüldü ve “Turtle Framework” programı ile çocukların eğitimi grafiksel olarak zenginleştirildi.

2019 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi, topluma fayda sağlamak üzere çocukların eğitim ve eşitlik hakkını gözeterek bilim ve teknoloji ağırlıklı eğitimler düzenliyor. Eğitimlerden öncelikli olarak 8-15 yaş grubundaki çocuklar ve kadınların faydalanması amaçlanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara