Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Yaralı korucu tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan korucu Nurettin Dinç, tedavi gördüğü Diyarbakır'da şehit oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 23:52:02

Yaralı korucu tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisindeki terör saldırısında ağır yaralanan korucu Nurettin Dinç, Mardin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırıda yaralanan 1 korucu ve 4 askerin tedavileri ise sürüyor.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asker ve koruculara yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Saldırıda yaralanan bir korucu arkadaşlarının şehit düştüğünü bildiren Kandemir, şunları kaydetti:

"Bu yapılan alçakça saldırılar bizi yıldırmayacaktır. Bilakis bu tür insanlık dışı saldırıların bizi daha da güçlendirdiğini, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğini altını çizerek söylüyorum. Biz devletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin daim olması için silahlandık. Davamızdan her ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Terörün dini, ırkı, imanı yoktur. Bütün terör örgütlerini kınıyor ve lanetliyoruz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara