Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Yaralanan Filistinlilerin sayısı 270'e yükseldi

Batı Şeria'da İsrail askerleriyle meydana gelen çatışmalarda yaralanan Filistinlilerin sayısı 270'e yükseldi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 03:44:12

Yaralanan Filistinlilerin sayısı 270'e yükseldi

AA'nın haberine göre: Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerleriyle yaşanan olaylarda yaralanan Filistinlilerin sayısının 270'e yükseldiği bildirildi.

Filistin Kızılay Derneğine bağlı Merkezi Operasyon Odası, yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerinin Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerleri ile yaşanan olaylar sonrasında yaralanan 270 Filistinliye müdahale ettiğini belirtti.

Açıklamada, 42 kişinin gerçek kurşun, 94'ünün plastik mermi, 23'ünün düşme sonrası yaralandığı, 111'inin ise müdahaleler sırasında kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği aktarıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bugünkü olaylar kapsamında, İsrail askerlerinin, Ramallah ve el-Bire kentlerindeki müdahaleleri sırasında birinin başına, diğerinin kalbine kurşun isabet eden iki Filistinlinin durumlarının kritik olduğu belirtildi.

İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki olayların, Ramallah, el-Bire, Beytullahim kentinin girişi, el-Halil kentinin yakınlarındaki el-Fevvar mülteci kampı girişinde yoğunlaştığı ifade ediliyor. İsrail askerlerinin gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandığı olaylarda Filistinliler ise askerlere taş atarak karşılık veriyor.

Fetih Hareketi, merhum Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ı anma etkinlikleri çerçevesinde, "öfke günü" adıyla gösteri düzenlenmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Arafat'ın 11'inci ölüm yılı münasebetiyle Gazze'de de anma etkinlikleri düzenlenmişti.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Yaşanan olaylarda ekim ayının başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 10 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Haber Ara