Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Yapıcıoğlu: HDP CHP’nin Kürt versiyonu

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nın İttihat ve Terakki'nin yeni versiyonu, HDP'nin ise CHP'nin Kürt versiyonu olduğunu ileri sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 09:41:54

Yapıcıoğlu: HDP CHP’nin Kürt versiyonu

Atatürk Kültür Merkezi'nde HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katılan Yapıcıoğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Sait Ortaç, Aydın Gök, Vedat Turgut, Erdal Elibüyük, İl Başkanı Mehmet Kabayel ve vatandaşlar katıldı.

İftar programının ardından yaptığı konuşmada partilerinin 2012 yılı sonlarında kurulduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, PKK'nın İttihat ve Terakki'nin yeni versiyonu, HDP'nin ise CHP'nin Kürt versiyonu olduğunu iddia ederek, "Başka bir fark yok. Cumhuriyetin ilk yıllarında tek partili dönemde alınan mesafeyi almaya başladılar. Müminler birbirinin kardeşidir. Bir mümin bir müminle ancak kardeş olabilir. Milliyetçilik bizim bu bölgelere geç uğradı. Kürtlere geç uğradı. Bunu açıklamak için adımları büyük büyük atıyorlar. Ama adımları büyükte olsa küçükte olsa yanlış yöne doğru atılan adımlar saadet getirmez. Doğruluk getirmez" dedi.

"DOĞUNUN İKİNCİ BİR ENDÜLÜS OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kardeşliğin kaybedilmesi halinde kişi, topluluk veya kavim değil bütün ümmetin kaybetmesine sebebiyet verileceğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Doğunun ikinci bir Endülüs olmasına izin vermeyeceğiz. Yardımsız kalırsak eğer orası Endülüs olursa Allah Onun hesabını sizden soracak. Biz elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz. O coğrafya öyle bir yerde konumlanmış ki, İslam ümmetinin ağırlık merkezi burada. Araplar, Türkler ve Farslıların arasında üçgen bir şekilde Kürtler var. Burası bir köprünün kemer taşına benziyor. Bütün emperyalizm buranın kilit taşı olduğunu keşfetti. Amerika neden 11 bin kilometreden gelip yardım ediyor. Buranın kilit taşı olduğunu biliyor. Bu kilit taşı düşerse ümmetin işi zaten çok zor emin olun bundan daha zor olacak. O zaman kimse ümmetin birliğinden söz edemeyecek" ifadelerini kullandı.

"PKK SİLAH BIRAKMAYACAK"

"PKK'nın elindeki silahları size söz verdi diye bırakacağına inanıyorsanız, yanlıyorsunuz" tespitinde bulunan Yapıcıoğlu, "O adamlar silah bırakmayacak. Çözüm sürecinin mimarları toplantılar tertip ettiklerinde yanlışlarını yüzlerine söyledik. Biz başından beri söyledik. Sesimizi duyuramadık. Çözüm sürecinde memleket hem zaman kaybetti, hem de çok büyük acılar yaşadı. Yüzlerce, binlerce ton bomba ve patlayıcı bir yerlere yerleştirildi. Belki de bunların bir kısmı hala toprak altında duruyor. Binlerce can gitti. Şehirler yıkıldı. Moğol istilasından bu yana görülmemiş derecede yıkımlar yaşandı. 100 bin kişilik şehirlerin yarısı yıkıldı. Nüfusu 100 binin üzerinde olan şehirlerden bahsediyoruz. Silopi'nin, Cizre'nin, Sur'un, Nusaybin'in nüfusu yüz binden fazlaydı. 500'ün üzerinde asker ve polis kaybettik. 7 bin terörist etkisiz hale getirildi. Harcanan bizim servetimizdir. Gelinen noktada şimdi diyorlar ki bizi kandırdılar. Bu mesele çözülmek zorunda, ne kadar zaman alacağı bize bağlı"diye konuştu.

"TEK ÇÖZÜM YOLU KARDEŞLİĞİMİZ"

Kendilerine göre tek bir çözüm yolu olduğunu, onu da "Biz yeniden kardeş olduğumuzu idrak edeceğiz" diyerek deklare eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim aramızdaki en güçlü ortak paydamız, çimentomuz olan İslam'a dört elle sarılacağız. Allah'ın emirlerini yerine getireceğiz. Aramızdaki kardeşliği pekiştireceğiz. Ya hep beraber büyüyeceğiz, ya da Allah muhafaza hep birlikte batacağız. İnşallah ele ele tutuşup beraberce yeniden ayağa kalkmayı ve kalktıktan sonra tüm insanlığı da kurtarmayı başaracağız."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara