Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Yanlışlıkla düğünü bombalandı: 70 Ölü

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, yanlışlıkla düğüne gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu, 70 vatandaşın ölümüne neden oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 20:21:39

Yanlışlıkla düğünü bombalandı: 70 Ölü

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husileri desteklediği iddia edilen vatandaşların düğününe gerçekleştirdiği hava saldırısında 70 kişi öldü. Bombardımanın bir 'hata' sonucu yapıldığı öne sürüldü.

50'Sİ KADIN 70 KİŞİ ÖLDÜ

Yemen'in güneybatısında Riyad öncülüğünde 8 devletle ortaklaşa kurulan koalisyon güçlerine ait savaş jetlerinin yanlışlıkla Husileri desteklediği iddia edilen vatandaşların düğününü vurduğu belirtildi. Bombardımanda, 50'si kadın olmak üzere toplam 70 Yemenli vatandaşın öldüğü açıklandı. Onlarca kişinin de yaralandığı hava saldırısında, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Ayrıca dün de Husi kaynaklı haber ajansları Suudi Arabistan'ın, bir köye saldırarak büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 25 kişiyi vurduğunu iddia etmişti. Kurban Bayramı'nın birinci gününde de Sana'da bayram namazı esnasında Husilerin çoğunlukta olduğu Belili Camii'ne gerçekleştirilen intihar saldırsında 25 kişi hayatını kaybetmişti. IŞİD terör örgütü saldırıyı üstlendiğini sosyal paylaşım ağından duyurmuştu.

KOALİSYON GÜÇLERİ SANA'YI GERİ ALMA OPERASYONU BAŞLATTI

Öte yandan, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi altı ay aradan sonra geçen hafta hükümetin kabine üyeleriyle birlikte Aden'e döndüğünü açıklamıştı. Hadi, bundan sonraki süreçte operasyon merkezinin San'a'yı geri alana kadar Aden olacağını belirtmişti. Ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de mart ayından bu yana yönetime bağlı birliklerle çatışan Şii Husilerin ilerleyişini durdurmak için hava operasyonları düzenliyor. Koalisyon güçleri, geçen hafta ise başkent San'a'yı geri alma operasyonu başlattığını duyurarak hava saldırılarını artırma kararı aldığını açıklamıştı.

Haber Ara