Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Yangını söndüren itfaiyeye silahlı saldırı

Çanakkale Belediyesine ait itfaiye aracı, yangına müdahaleye gittiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 09:22:37

Yangını söndüren itfaiyeye silahlı saldırı

AA'da Fehmi Şenyiğit'in haberine  göre, Atatürk Mahallesi'nde ev yangını ihbarı alan itfaiye ekipleri, müdahale edebilmek için bölgeye gitti. İddiaya göre, itfaiye ekiplerinin yangın olan sokağa girdikleri esnada, mahalleli demir sopalarla, taşlarla saldırıda bulundu. 

Yangına müdahale eden itfaiye erleri, itfaiye amirliğine döndükten sonra araçta temizlik çalışması yaptıkları sırada aracın sağ arka merdiven kısmında 53 saçma izine rastlandı.

Saçma izlerini gören itfaiye çalışanları bunun üzerine polise haber verdi. İtfaiye amirliğine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından saçma izleri tutanak ile tespit etti.

Gece yangına müdahale için giden ekipteki itfaiye erlerinden Tayfun Savran, itfaiye'ye saat 23.58 civarında ihbar geldiğini 2 dakika içerisinde ekip arkadaşlarıyla birlikte olay yerine intikal ettiklerini belirterek, ''Mahalleye girdiğimiz anda mahalleliler bize demir sopalarla, taşlarla saldırıda bulundular'' dedi.

Olay yerine ulaşıp itfaiye aracından inecekleri anda bir ses duyduklarını anlatan Savran, "İlk etapta bu sesin silah sesi olduğunu anlamadık. Yangın yerinden herhangi bir şey patladığını tahmin ettik, yangına müdahale edip söndürdük. Daha sonra gelip aracımızı kontrol ettiğimizde saçma izlerini gördük. Polislere, amirlerimize ve gereken yerlere haber verdik" diye konuştu.

Çanakkale İtfaiyesi Amiri Türker Özer ise yaşadıkları saldırıyı esefle kınadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Biz dil, ırk ayrımı yapmadan her türlü vatandaşımıza hayatları açısından bir yardımda bulunuyoruz, mallarını da canlarını da kurtarıyoruz ama bu durumda bizim can güvenliğimiz yok. Bunun neden yapıldığını anlayabilmiş değilim ve anlayamam da herhalde. Her türlü yardımı yapıyoruz, 'yolumuz sulansın' diyorlar gidiyoruz suluyoruz, 'yangın çıktı' diyorlar, elimizden geldiği kadar kendi hayatımızı hiçe sayıyoruz onların hayatını, malını kurtarmaya çalışıyoruz. Şu yapılmış olay kesinlikle bir saygısızlıktır ve Türk itfaiyecilerine yapılmış bir saldırıdır."

Haber Ara