Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

Şampiyonanın üçüncü gününde 4x100 metre mücadelesi yapıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 16:25:57

Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası
Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın üçüncü gününde kadınlar ve erkeklerde 4x100 metre mücadeleleri gerçekleştirildi.

Erkeklerde bu yıl 13'üncüsü, kadınlarda ise 9'uncusu düzenlenen şampiyona, Atatürk Stadı'ndaki 4x100 metre mücadelesiyle devam etti.

Türkiye'nin yanı sıra, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, İran, Rusya, Slovakya, Özbekistan, Ukrayna, Hırvatistan, Kazakistan, Güney Kore, Letonya, Moğolistan, Çekya ile Moldova'dan kadın ve erkek itfaiye takımlarının katıldığı şampiyonada, ilk olarak kadınlarda 4x100 metre mücadelesi yapıldı.

4x100 metre etabında ilk olarak maketten yapılan eve tırmanan sporcular, takım arkadaşına bayrağı devretmelerinin ardından engelli atlama parkuna geçti. Ellerine aldıkları yangın söndürme hortumlarıyla denge tahtasını geçen iftaiyeciler tavadaki ateşi yangın söndürücülerle söndürdükten sonra etabı tamamlamış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın hedefledikleri gibi çok güzel ortamda devam ettiğini söyledi.

Türk takımı olarak diğer şampiyonalara göre iyi sonuçlar aldıklarını belirten Yücel, "Biz itfaiye olarak vatandaşımızla, sadece yangın ve kurtarma olaylarında değil spor ya da sanatla birlikte olmak istiyoruz. Bunu göstermek istedik. Bundan sonra diğer illerde ve kendi ilimizdeki arkadaşlarımızla bu sporu geliştirmeye çalışacağız." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse de İzmir'i her yönden dünyaya tanıttıklarını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesspor'un altyapısındaki çocuklara "Yangın ve Kurtarma Sporları" egitimi vermek istediklerini bildiren Derse, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sporu, ülkemizin sporu haline getirmeyi hedef haline getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve itfayenin çatısı altında çocuk kulübu oluşturacağız. Bundan sonra hedefimiz çocuklarımızı yetiştirip üst kademe sporcular haline getirmek. Biz itfaiye personeli ile şampiyonaya katıldık. Profesyonel spor yapanlarla mücadele ediyoruz."

Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası yarın Atatürk Stadı'ndaki Motopomp etabıyla devam edecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara