Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yandı denilen dershane sağlam duruyor

Zaman gazetesi, 6-7 Ekim olaylarında Kızıltepe’de tahrip olan dershane fotoğrafını, 20 Ağustos’taki birinci sayfasına, “PKK dershane yakıyor, iktidar okul baskınında” manşetiyle verip olayı yeni gibi göstermeye çalıştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 10:57:35

Yandı denilen dershane sağlam duruyor

Güneş gazetesinin haberine göre; Zaman gazetesi gerçek dışı yayınlarla algı operasyonu yürütmeye devam ediyor. Gazetenin önceki gün manşetten verdiği “PKK Dershane yakıyor, iktidar okul baskınında” başlıklı haberde yer alan dershane fotoğrafının 6-7 Ekim olaylarından sonra tahrip olan binalara ait olduğu ortaya çıktı. Oysaki Zaman, söz konusu fotoğrafı “FEM Dershaneleri Kızıltepe Şubesi'ne molotoflu saldırı” şeklinde çarpıtarak verip 'Paralel Yapı'nın İzmir'deki Yamanlar Koleji'ne yönelik polis operasyonunu manipüle etti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde molotofkokteyli atıldığı iddia edilen dershaneye ait olduğu öne sürülen fotoğrafın aslında 6-7 Ekim olayları sırasında tahrip olmuş binaya ait olduğu ortaya açıktı. Zaman gazetesi, söz konusu fotoğrafı sanki yeniymiş gibi göstererek İzmir'deki Yamanlar Koleji'ne yapılan operasyonu çarpıtmaya çalıştı.

Dershane sağlam duruyor

Zaman gazetesinin 20 Ağustos tarihli manşetinde yer alan haberde, FEM dershaneleri Kızıltepe Şubesi'ne molotoflu saldırı düzenlendiği,  dershane binasında çıkan yangının, giriş katını kül ettiği iddia edildi. Aynı manşette bir yandan da İzmir'de Yamanlar Koleji'ne yönelik operasyon eleştirildi. Ancak, Kızıltepe'deki dershaneye her hangi bir saldırı olmadığı ortaya çıktı. Dershaneye ait olduğu iddia edilen söz konusu fotoğrafın ise 6-7 Ekim olaylarından kalma olduğu belirlendi. Kızıltepe'de 15 Ağustos'ta kısa süreli yaşanan izinsiz gösteriye polis müdahale etmiş, dershanenin bulunduğu Yeni Mahalle'de örgüt yandaşlarının, polise atmak istediği molotofkokteyli dershanenin yakınına düşmüştü. Ancak dershanede ciddi tahribat meydana gelmemişti.

Hedef İzmir'i gölgelemek

'Paralel Yapı'nın manipüle etmeye çalıştığı İzmir'deki operasyonda, “Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek”, “Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin “Sahte belge düzenledikleri”, “Örgüte maddi kazanç sağladıkları” ve “Eleman kazandırdıkları” öne sürüldü. Yasal izin alınmadan okullarda tadilat yaptıkları belirlenen şüphelilerin buna uygun olarak sahte yangın ruhsatı düzenledikleri, böylece öğrencilerin hayatlarını da tehlikeye attıkları tespit edilmişti.

İzmir'de operasyon

İzmir'de düzenlenen ‘Paralel Yapı' operasyonunda iddiaya göre Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen okullarda vergi kaçakçılığı, usulsüz öğrenci kaydı ve FTÖ yapılanmasına yardım iddiasıyla gözaltına alınan 2'si avukat 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in çeşitli yerlerinde bulunan Gülen cemaatine yakın okullara operasyon düzenledi. Polis, geçen salı sabahı; vergi kaçakçılığı, usulsüz öğrenci kaydı, FTÖ yapılanmasına yardım, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak ve yok etmek, resmi belgelerin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak, okullarındaki eğitimi sürdürmek için sahte ‘yangın ruhsatları' düzenledikleri ileri sürülen özel okulların yöneticileri ile bağlı bulundukları şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 2'si avukat 11 kişiyi gözaltına aldı.

10 kişi tutuklandı

Yurt genelinde son 2,5 aylık süreçte 'Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yakınlığıyla bilinen çok sayıda dershane ve özel okul denetlendi. Bu dönemde 17 ilde incelenen özel eğitim kurumu sayısı 140'ı aştı, Iğdır'da bir dershane ve okul, geçici süreyle kapatıldı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik son 2,5 ayda düzenlenen operasyonlarda ise 138 kişiye gözaltı işlemi uygulandı.  Bu kişilerden 10'u tutuklandı, 8 kişi ise aranıyor.

Haber Ara