Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Yalova'da restoranlar kapatıldı mı? Yalova restoran ve kafeler müşteri almıyor mu?

Vaka sayılarında artış sonrası Yalova ile ilgili ek tedbirler alındı. Yalova'da restoranlar ve kafeler kapatıldı mı? İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karara göre Yalova'da Umuma açık yeme içme ve dinlenme (restoran, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane vb.) yerleri cumartesi günü sadece paket hizmet servisi verecek. Yalova restoran ve kafeler müşteri almıyor mu? Yalova'da restoran ve kafeler müşterilere yasaklandı mı? İşte Yalova ile ilgili alınan yeni kararlar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-26 17:47:03

Yalova'da restoranlar kapatıldı mı? Yalova restoran ve kafeler müşteri almıyor mu?

Vaka sayılarında artış sonrası Yalova ile ilgili ek tedbirler alındı. Yalova'da restoranlar ve kafeler kapatıldı mı? İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karara göre  Yalova'da Umuma açık yeme içme ve dinlenme (restoran, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane vb.) yerleri cumartesi günü sadece paket hizmet servisi verecek. Yalova restoran ve kafeler müşteri almıyor mu? Yalova'da restoran ve kafeler müşterilere yasaklandı mı? İşte Yalova ile ilgili alınan yeni kararlar...

Vaka artışl oranındaki yüselişle dikkatleri üzerine çeken Yalova'da restoran, kafeler, kıraathaneler ve lokantaları ilgilendiren flaş bir karar alındı. Yalova'da, Valilik vaka artış hızını düşürmek için yeni tedbirlere gitme kararı aldıç-. Vaka sayılarının yüksek olduğu yerlerdeki işletmelerde yalnızca paket servis yapılmasına, konaklama tesislerinde ise konaklayanlara servis yapılması kararı alındı. Haberi alan vatandaşlar da Yalova'da restoranlar kapatıldı mı? Yalova restoran ve kafeler müşteri almıyor mu? sorusunu sormaya başladı. 

Yalova'da restoranlar kapatıldı mı?

Yalova Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bugün Vali Muammer Erol başkanlığında toplandı. Toplntıda Yalova ile ilgili flaş kararlar alındı.  Vaka sayılarının yüksek olduğu yerlerdeki işletmelerde paket servis yapılmasına karar verildi.

Yalova'da restoranlar yasağı nerelerde geçerli?

Kararda şöyle denildi: “Nüfusa oranla pozitif vaka sayısı Altınova Çavuşçiftliği Köyü, Altınova Hürriyet Mahallesi, Altınova Subaşı Beldesi, Çınarcık Esenköy Beldesi, Çınarcık Ortaburun Köyü, Çiftlikköy Çiftlik Mahallesi, Çiftlikköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Merkez Elmalık Köyü, Merkez Hacımehmet Köyü, Merkez Kazımiye Köyü, Merkez Kirazlı Köyü, Merkez Soğucak Köyü, Termal Akköy ve Termal Yeni Mahalle Köyü'nde yüksek görüldü.

Yalova paket servis zorunluluğu ne zaman başlayacak?

Umuma açık yeme içme ve dinlenme (restoran, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane vb.) yerleri 27.03.2021 Cumartesi günü sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Mekan içerisinde müşterilere servis yapılmayacak. Söz konusu bölgelerde otel vb. işletmeler sadece ‘konaklayan müşterilerine' hizmet verebilecek. Alınan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda; oy birliği ile karar verildi.”

Haber Ara