Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Yalçın Topçu'dan İran yorumu: Kıyamet olur

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Halep’te yaşanan insani dramı ve Ortadoğu gündemini değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 19:38:22

Yalçın Topçu'dan İran yorumu: Kıyamet olur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu Halep'te yaşananları değerlendirdi. IŞİS'in İngiltere tarafından yönetildiğini belirten Topçu şu açıklamalarda bulundu.

“Benim kişisel tespitim; DAEŞ'in İngiliz casus Lawrance'in gayrimeşru çocuğu olduğudur ve bu örgüt emperyalist küresel güçler hesabına çalışır. DAEŞ'in varlığının ve ürettiği etkinin temel nedeni; mezhep savaşı çıkartmaktır. Bunu Irak'ta başarmıştır. Suriye'de başarmıştır. Yemen'de başarmıştır. Şimdi Türkiye ile İran mezhep savaşına tutuşsun istenmektedir.”

‘HALEP'TE YAŞANANLAR TUZAK'

“DAEŞ bir tuzaktır. Halep'te olanlar bir tuzaktır. Özellikle Türkiye'de mezhebi kırılma ve çatışma körüklenmektedir. Halep üzerinden ortaya çıkan insanlık dramı bilinçli ya da bilinçsiz mezhebi düşmanlık ve kışkırtma üretmektedir. Sağduyulu ve soğukkanlı bir hassasiyet gösterilmelidir. Profesyonellik akılla yapılır, travmatik duygularla değil.”

“İRAN - TÜRKİYE ÇATIŞMASI KIYAMET OLUR”

Küresel güçlerin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek istediğinin altını çizen Topçu, “İran ile Türkiye arasındaki bir çatışma bütün coğrafyanın en büyük kıyameti olur. Kazananı olmaz. Aynı şeylere BAB'da ve daha pek çok yerde karşılaşacağız. Mücadeleyi devletimiz ve güvenlik kuvvetleri yapar, biz onlara destek veririz. Sakin olacağız ve her şeye rağmen yüksek moralimizi muhafaza edeceğiz. Morali bozuk olanlar terörün tuzağına düşmüş olanlardır. Endişeye, ümitsizliğe gerek yoktur. Ankara bir oldukça, iri olacak, diri olacak. Ankara diri oldukça mazlumların kıyamete kadar sahibi olacak ve bu çemberi Çanakkale'de, Sakarya'da dedelerimizin yardığı gibi yarıp çıkacaktır” diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara