Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Yalçın: HDP hariç her parti ile görüşürüz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, HDP dışındaki partilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 13:13:06

Yalçın: HDP hariç her parti ile görüşürüz

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmenin nezaket ölçüleri içinde gerçekleştiğini belirten ve ülke meseleleri ile koalisyonla alakalı konuların ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, görüşme esnasında Başbakan Davutoğlu'nun MHP'nin azınlık hükümetini destekleyip desteklemeyeceği konusunu sorduğunu söyledi. Genel Başkan Bahçeli'nin azınlık hükümetine destek vermeyeceğini açıkladığını da belirten Yalçın, Bahçeli'nin erken seçim çağrısına da olumsuz yanıt vereceklerini söylediğini, seçim hükümeti önerisine ise MHP'nin dahlinin olmayacağı şeklinde konuştuğunu belirtti.

Seçim hükümetine MHP'nin üye veya bakan vermeyeceğini Davutoğlu'na ilettiklerini hatırlatan Yalçın, “Gelelim ana konuya. Koalisyonla alakalı olarak biz 4 maddemizi öncelikli olarak ifade ettik. Daha önce genel başkanımız il divan toplantılarında, gittiği seyahatlerdeki açıklamalarında ‘bu çekincelerimizi, bu temel ilkelerimizi mutlak suretle ön şart olarak sunarız, kabul edildiği takdirde koalisyon içerisinde yer alırız' demişti” dedi.

'4 MADDEYİ KABUL EDEMEDİLER'

AK Parti ile MHP arasında olası bir koalisyon hükümetinin kurulmasına MHP'nin ortaya koyduğu 4 maddenin mi engel olduğunu sorulması üzerine Yalçın, “Bana göre 4 maddeyi kabul edemediler, sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Ayrıca acaba koalisyon kurmak için mi geldiler o da ayrı bir problem. Çünkü AKP-CHP görüşmeleri sona erdiğinde Davutoğlu yaptığı açıklama da ‘tek yol seçim, bunun dışında başka bir yok' şeklinde bir yaklaşım sergilemişti, bunu daha bize gelmeden önce ifade edilmişti. Şimdi böyle bir anlayışta olan Davutoğlu'nun geldiğinde konu üzerinde ne denli duracağına artık kamuoyu takdir etsin. Ama bunlar görüşüldü” açıklamasında bulundu.

'CEVAP VERİLECEK AMA BUGÜN DEĞİL'

Yalçın, Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade edeceğinin ve CHP'nin bu görevin kendilerine verilmesi gerektiği yönündeki açıklamaların hatırlatılması ve CHP'nin seçime yönelik bir azınlık hükümeti kurması durumunda MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine, “Siyasette ortada hiçbir şey yokken farazalar üzerinden bize hüküm verdiriyorsunuz. Davutoğlu görevi teslim etmedi, Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmeyeceği belli değil. Cumhurbaşkanı ülkeyi ısrarla seçime doğru götürüyor bunun görülmesi lazım. Dolayısıyla bu soruya bugün cevap vermek çok zor. Böyle bir şey olduğunda MHP cevabını verecektir ama bugün değil” diye konuştu.

'HDP HARİÇ HER PARTİYE AÇIĞIZ'

Yalçın, MHP'nin CHP iye görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise, “HDP hariç her siyasi parti ile görüşürüz. Siyasi partiler kendi içlerinde birbirleri ile her zaman görüşürler, talep geldiğinde değerlendirirler. Bizim siyasi partilere kapımız açık siyaset yapıyoruz. Bir siyasi partiye kapımız kapılı onunda nedeni belli” şeklinde cevap verdi.

Haber Ara