Dolar

32,3372

Euro

35,1022

Altın

2.240,51

Bist

8.726,34

Yakup Sürücü kimdir?

Türk polis ve 15 Temmuz şehidi Yakup Sürücü... Yakup Sürücü kimdir? İşte Yakup Sürücü'nün biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 00:14:43

Yakup Sürücü kimdir?

Antalya'da yıllık iznini yapan Yakup Sürücü, 1 haftalık tatilden erken dönme kararı aldı ve 15 Temmuz günü Ankara'ya geldi. Aynı günün akşamı yaşanan darbe kalkışmasını haber alan Sürücü, amirini arayarak geri döndüğünü ve kendisine ihtiyacı olup olmadığını sordu. Sürücü'den acilen gelmesi istendi. Eşi Ümmügülsüm Sürücü onu göndermek istemedi fakat o, ''Vatan meselesi gitmem lazım, bekle geleceğim'' diyerek evden çıktı.

Sürücü, Gölbaşı Özel Harekât binasına atılan ikinci bombayla şehit oldu. Bombanın etkisiyle vücudu tanınmaz hale gelen Sürücü'yü amcası Sinan Sürücü dişlerinden teşhis etti. Bu acıyı kaldıramayan ve inanmak istemeyen ailesi DNA testi yaptırarak emin oldu.

29 yaşında ve hafız olan Sürücü, polis olmadan önce askeriyenin sınavlarına girmiş ve annesi başörtülü olduğu için engellenmişti. Daha sonra polisliğe müracaat eden Sürücü, polis okulunu Erzurum'da okudu.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli polis memuru Yakup Sürücü'nün (29) Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde öğretmenlik yapan eşi Ümmügülsüm Sürücü, eşinin daha önce Cizre'de, Nusaybin'de ve Şırnak'da görev yaptığını belirtti. Ümmügülsüm Sürücü, eşinin ardından şunları söyledi: ''Ben Şemdinli'de çalışırken Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı vardı, o yasaklarda da izin alıp bir şekilde Ankara'ya onu görmeye gidebiliyordum. Şimdi yanı başına gidiyorum aramızda yarım metre toprak var, ben onu aşamıyorum çünkü Allah'tan geldi.''

Eşinin tarihe adını yazdırarak gittiğini söyleyen Sürücü, ''En önemlisi Peygamber Efendimize komşu oldu, şehit oldu. Keşke ben de onunla gidebilseydim. Bir buçuk yıllık evliyiz bir sürü hayalimiz vardı hiçbiri gerçekleşmedi.'' dedi.

6 yılık polis memuru olan Sürücü'nün cenazesi, Pasinler ilçesinin Taşkaynak mahallesinde defnedildi.

Şehidin ismi, memleketi Erzurum'da bir Anadolu lisesine verildi.

Haber Ara