Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Yahudilerin yüzde 71’i, İsrail’in Filistinliler üzerindeki kontrolünü ahlâksız buldu

İşgal devleti İsrail’in, Filistin’de toprak ele geçirme ve halkı baskı politikalarıyla korkutma girişimi, Yahudileri de rahatsız etmeye başladı. Son yapılan bir ankette, Yahudi halkının yüzde 71’nin, İsrail’in, Filistinliler üzerindeki kontrolünü ‘ahlaksız’ bulduğu ortaya çıktı. Ayrıca İsrailli Yahudilerin yüzde 78’i de, Judea ve Sâmiriye şehirlerinide yaşayan Filistinliler üzerindeki kontrolün, İsrail için iyi olmadığını düşünüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-15 22:29:39

Yahudilerin yüzde  71’i, İsrail’in Filistinliler üzerindeki kontrolünü ahlâksız buldu


İşgal devleti İsrail'in, Filistin halkına karşı uyguladığı baskı ve topraklarını ele geçirme politikası ters tepmeye başladı. İsrailli Yahudiler de, Filistin halkına uygulanan zulmümden rahatsız olmaya başladı.

YAHUDİ HALKININ ÇOĞUNLUĞU
İSRAİL'İN, FİLİSTİN ÜZERİNDEKİ
KONTROLÜNDEN RAHATSIZ

Van Leer Enstitüsü'nün Citizens Accord Forum ve Shaharit Enstitüsü ile işbirliğiyle düzenlenen ve perşembe günü kamuoyununa açıklanan anket; İsrail'deki Yahudi halkının yüzde 71'inin, İsrail'in Filistinliler üzerindeki kontrolünü ahlaksız bulduğunu ortaya koydu.
Ayrıca; İsrail Yahudileri'nin yüzde 78'i, Judea ve Sâmiriye'deki Filistinliler üzerindeki kontrolün İsrail için iyi olmadığını düşünüyor.
"Dini İnanç, Barış ve Birlikte Olma" başlığı altında gerçekleştirilen anket, İsrail halkının barış ve İsrail'in Judea ve Samiriye'deki Filistinliler üzerindeki kontrolü konusundaki duruşunu inceledi.

İSRAİLLİLERİN KAFASI KARIŞIK

The Jerusalem Post'un haberine göre; Filistinliler'in kontrolünün İsrail için ahlaki olmadığını iddia edenlerin yüzdesinin yüksek olmasına rağmen, ankete katılanların yalnızca yüzde 12'si, Filistinliler üzerindeki kontrolün kaldırılmasını savundu. Halkın yüzde 66'sı şu anda Filistinliler üzerindeki kontrolün kaldırılmasına karşı çıktığı gözlendi.
Ankette ayrıca, İsrail halkının yüzde 78'nin ve Arap halkının da yüzde 93'nün Israil'deki diğer inançlarla olan barışta, dinlerin önemli bir değer olduğu konusunda hemfikir olduğu görüldü. Ankette çıkan ortak görüşte, bölgedeki farklı dinleri temsil leden dini liderlerin barış ile ilgili kararlar vermede yer almaları istendi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara