Dolar

32,5981

Euro

34,8100

Altın

2.509,08

Bist

9.471,40

Yahudi yerleşimcilerden Esbat kapısı önünde eylem!

Binlerce Yahudi yerleşimci, Kudüs sokaklarında İsrail askerleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya doğru, Esbat kapısı önünde eylem yapmak için yürüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-01 00:55:08

Yahudi yerleşimcilerden Esbat kapısı önünde eylem!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kudüs'te Mescid-i Aksa olayları daha farklı bir boyuta gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde İsrail, Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altındaki erkeklerin girmesini yasaklamıştı. Bunun üzerine dünyanın pek çok yerinden tepkiler gelmiş, protestolar yapılmıştı. Bütün bu olaylar yaşanırken, geçtiğimiz günlerde Siyonist hahamlar bildiri yayınlamış ve Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın yapma çağrısında bulunmuştu. Hahamlar bu bildiriyi yayınlayarak, Mescid-i Aksa'daki iddialarını güçlendirmek için topluca bir eylem çağrısında bulunmuştu.

yahudi_1

Alınan bilgiye göre, bu akşam saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimci el-Esbad kapısına gelip ibadet yaparken, bir diğer grup da ellerinde İsrail bayraklarıyla slogan atarak Mescid-i aksaya ilerledi. Ayrıca el-Esbad kapısında toplanan binlerce Yahudi yerleşimcin, "Kudüs, İsrail'in ebedi başkentidir" diye slogan attığı öğrenildi.

yahudi_2

Haber Ara