Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

Yahudi Rus milyarder Roman Abramovich artık İsrail vatandaşı

Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramovich, İngiltere tarafından vizesinin uzatılması gecikince İsrail vatandaşı oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-29 12:05:08

Yahudi Rus milyarder Roman Abramovich artık İsrail vatandaşı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yahudi olan Rus milyarder Abramovich, Pazartesi günü Tel Aviv'e uçarak vatandaşlık için gerekli belgeleri onaylattı. İsrail medyasında çıkan haberlere göre Tel Aviv'de bir mülk satın aldı.

İNGİLTERE'NİN EN ZENGİN ADAMLARINDAN SAYILIYORDU

2003 yılında Premier Lig'i almasından bu yana İngiltere'nin en zengin adamlarından sayılan Abramovich'in geçtiğimiz ay İngiltere vizesinin süresinin dolduğu ve yenilienmesinin normalden fazla zaman aldığı görüldü. İngiltere hükümeti ise bu olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

İsrail'in en çok satan günlük gazestesi Yedioth Aharonoth'un web sitesi olan Ynet'e konuşan Abramovich, İsrail vatandaşlığına geçtiği bilgisini verdi.

İSRAİL VATANDAŞI OLMANIN AVANTAJI

İsrail ise ülkeye taşınmak isteyen herhengi bir Yahudi'ye vatandaşlık garantisi veriyor. İsrail pasaportu taşıyıcıları ise kısa kalışlarda vize gerektirmeden İngiltere'ye girebiliyor hatta çalışma vizesi de elde etmiş oluyorlar.

ZEHİRLEME İDDİALARI ORTAMI GERDİ

Moskova ve Londra arasında ilişkiler eski Rus çift taraflı ajan Sergei Skripal'in Mart'ta zehirlenmesinden bu yana gerildi. İngiltere Rusya'yı suçlarken Kremlin olayda dahlinin olmadığını söylüyor.

 

Haber Ara