Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Yahudi haham, Kral Selman'ın iyileşmesi için dua etti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdul Aziz’in önceki gün hastaneye kaldırılmasının yankıları sürerken, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yayınlanan bir video klipte ise, bir hahamın, Kral Selman’ın iyileşmesi için dua edip, ağladığı görüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 10:43:31

Yahudi haham, Kral Selman'ın iyileşmesi için dua etti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdul Aziz'in önceki gün hastaneye kaldırılmasının yankıları sürerken; İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yayınlanan bir video klipte ise, bir hahamın, Kral Selman'ın iyileşmesi için dua edip, ağladığı görüldü.

Suudi aktivistler ve blog yazarları, 84 yaşındaki Kral Salman bin Abdul Aziz'in dün öğleden sonra başkent Riyad'da bulunduğu hastanede öldüğünü gösteren tıbbi kaynaklardan haberler ve sızıntılar olduğu söylentilerini sosyal medyada yaydılar.

Aktivistler ve blog yazarları, Suudi Arabistan'daki kraliyet mahkemesinin, Kral Salman'ın ölüm haberini yayınlamayıp gizli tutmakla suçladılar.

Suudi hükümdarı Kral Selman bin Abdülaziz'in ölümüne dair sosyal medyada çıkan haberler, kraliyet ailesinin üyelerini ve yetkilileri açıklama yapıp söylentileri durdurmaya teşvik etti.

Reuters haber ajansına konuşan iki Suudi kaynağı, "Kral Selman bin Abdülaziz'in sağlığının istikrarlı" olduğunu söylerken, üçüncü bir kaynak da "kral iyi" dedi.

Diplomatik bir kaynak ise şöyle dedi: “Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dün Kızıl Deniz şehri Neum'daki sarayından Riyad'a geri döndü ve misafir bir Irak heyeti ile planladığı toplantıyı iptal etti. Kaynak, Veliaht Prens'in hâlâ başkentte olduğunu söyledi.
 
YAHUDİ BİR HAHAM, KRAL SELMAN İÇİN DUA EDİYOR

Bu arada Kral Selman Bin Abdülaziz'in hastaneye kaldırıldığı haberlerinin duyulması üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından ilginç bir video klip yayınlandı.

Kral Selman'ın güvenliği için dua eden ve İsrail Hahamı olduğu söylenen bir adam “İsrail Arapça Konuşuyor” sayfasında yayınlanan video klipte, “Yahudi bir haham hastane kontrolünden geçen Majesteleri Kral Salman bin Abdulaziz'in güvenliği için dua ediyor” diyor.

Kral Selman iyileşmesi ve sağlığına kavuşması için dua eden Haham'ın Amerikan Yahudi Komitesi Uluslararası Dinlerarası Diyalog Başkanı Rabbi David Rosen olduğu öğrenildi.

Haham duasında şöyle dedi: “Duyarlılık ve merhamet dolu dünyanın yaratıcısı Yüce Allah'a, Suudi Arabistan Kralı, İki Kutsal Caminin Muhafızı ve İslami kutsallıkların hamisi Kral Selman'a şifa nimetleri göndermesi için dua ediyorum.”

Haham Rosen, “Tanrı, O'nu tam sağlığına kavuştursun. Halkına liderlik etmesine, bölgede ve tüm dünyada barışçıl girişimler için çalışmaya devam etmesine izin versin" diye ekledi.

Kaynak: libyaalmokhtar / middleeastmonitor

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara