Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Yahudi aktör: Filistin hakkında bana doğruları söylemediler

Yahudi kökenli Kanadalı komedyen ve Hollywood yıldızı Seth Rogen, gençken İsrail hakkında çok fazla ‘yalan’dan beslendiğini; kendisine Filistin hakkında doğruların söylenmediğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-30 12:48:01

Yahudi aktör: Filistin hakkında bana doğruları söylemediler

Yahudi kökenli Kanadalı komedyen ve Hollywood yıldızı Seth Rogen, gençken İsrail hakkında çok fazla ‘yalan'dan beslendiğini; kendisine Filistin hakkında doğruların söylenmediğini söyledi.

Guardian gazetesinin haberine göre; Rogen, Yahudi çevresinin ona hiçbir zaman Filistinlilerin İsrail'in kurulduğu topraklarda yaşadığını söylemediğini aktardı.

"Bir Yahudi olarak, hayatım boyunca İsrail hakkında bana çok yalan söylendi” diyen Hollywood yıldızı Rogen, “Bana asla o topraklarda Filistinlilerin yaşadığını söylemediler" ifadesini kullandı.

“Sanki o topraklarda sadece İsrailliler oturuyormuş gibi, lanet kapının açık gibi görünmesini sağlıyorlar” diyen Kanadalı aktör Rogen, Yahudi devletinin Filistinlilerin yaşadığı topraklarda kurulduğu konusunun her zaman geçiştirildiğini söyledi.

“Yahudi bir insan olarak tüm hayatım boyunca İsrail hakkında çok fazla yalana yer verildi” diyen Rogen, İsrail'e gitme ve orada yaşama ihtimali üzerine sorulan bir soruya ise, "Hayır, yapmayacağım" yanıtını verdi.

Jerusalem Post gazetesine katkıda bulunan kıdemli bir editör olan Lahav Harkov ise, Rogen'in Twitter'daki yorumlarını eleştirerek, ünlü aktörü cahillikle suçladı.

Siyonistler arasında, muhtemelen İsrailli Yahudilerden daha fazla sayılabilecek olan Kuzey Amerikalı Yahudilerin, Yahudi devletini daha az desteklediklerine dair endişeler var, hatta anketler genellikle bunun tersini gösteriyor .

Son zamanlarda, önde gelen bir Yahudi Amerikalı siyasi yorumcu olan Peter Beinart ise, milyonlarca Filistinli'nin temel haklardan yoksun bırakılmasını eleştirdiği ve Yahudi devletini desteklenip-desteklenmeyeceğini sorguladığı için, fanatik Yahudilerden büyük tepki aldı.

İsrail'in devlet olarak kurdurulmasına yol açan 1948 savaşında 700.000'den fazla Filistinli evlerinden sürüldü veya savaştan kaçtı. Bugün, bu aileler ve onların torunları yaklaşık 5,6 milyon mülteci oluşturmaktadır.

Yahudi aktör Seth Rogen, en iyi "Komşular" ve "22 Gump Caddesi" gibi birçok Amerikan filmindeki komedyen rolleriyle tanınıyor.

Kaynak: Guardian

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara