Dolar

32,4634

Euro

34,7992

Altın

2.479,65

Bist

9.530,47

'Yabancı kulak Erdoğan'ı 8.5 yıl dinledi' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8.5 yıl süresince yabancı istihbarat birimlerince dinlendiğini iddia etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 09:06:35

'Yabancı kulak Erdoğan'ı 8.5 yıl dinledi' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger “Amerikan kıtası ile Avrupa kıtasını birleştiren tüm büyük optiklerin geçtiği yer İngiltere'den çıkıyor. Ve Silikon Vadisi'ndeki firmaların yüzde 90'ı NSA (Amerikan istihbarat kurumu) ile çalışıyor ve bunlara ‘arka kapı' açmış. Yani, tüm verileri çekebiliyorlar. Bugün önünüzdeki bilgisayardaki her şeyi çekebilecek hale gelmişler. Erdoğan'ı 8.5 sene boyunca 24 saat dinlemişler. Bu, belgelerde var. Belki, şuanda ortalıkta dolaşmıyor olabilir ama biz bu belgeleri gördük” açıklaması yaptı.

CHP'li Aksünger, Alman Focus dergisinde yayınlanan, ‘Türk Dışişleri Bakanlığı'nda geçen yıl Mart ayında Suriye'ye muhtemel bir askeri müdahalenin ele alındığı gizli Suriye zirvesini dinleyen, NSA'ydı' şeklindeki makaleye hatırlatarak, şöyle devam etti: “24 saat boyunca Merkel'in bile telefonlarını dinlemişler zaten. Kaldı ki, Recep Tayyip Erdoğan'ı 8.5 yıl boyunca tüm her şeyini dinlemişler. Belki, bazı problemler de buradan kaynaklanıyor olabilir. Aynen, Süleyman Şah ile ilgili konu olduğunda Alman Focus dergisinin açıklamasının ‘bunu NSA yaptı' dediğinde altına iyice, ciddi şekilde bakmak lazım. Fuat Avni'yi de merak mı ediyorsunuz bundan sonra?”

Aksünger, Meclis'te konu ile bir araştırma komisyonun acilen kurulması gerektiğini söyledi.

Haber Ara