Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ya “Kürtleri” kaybetseydik?

Yeni Akit yazarı Serdar Arseven bugünkü yazısında Doğu ve Güneydoğu'daki olayları ele alarak çözüm sürecinin olumlu yanlarını kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 10:34:54

Ya “Kürtleri” kaybetseydik?

Yeni Akit yazarı Serdar Arseven bugünkü yazısında çözüm sürecinde AK Parti'nin, “Kürtleri” kuşatan saçma sapan engellere karşı çıkma iradesini gösterdiğini ve risk alıp konuşulması dahi mümkün olmayan konularda ileri adımlar attığını belirterek, PKK'nın bugün halk nezdinde destek bulamamasını da, "Devletin “Çözüm Süreci”ndeki müşfik yaklaşımındandır!" diye aktardı. Arseven, Çözüm Süreci'nde tek muhatap olarak HDP çevrelerinin alınmasının yanlış olduğunu dile getirerek, “Çözüm Süreci”nin bütün eksiklerine rağmen “faydalı” olduğu inancına bugün de sahibim" dedi.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı tasarruflarına karşı çıkmış ve bundan dolayı da “tepkilere” hedef olmuş bir kardeşinizim.

Paralelciler ve paralel beslemelerinin Sayın Erdoğan karşısında kırk takla attığı vakitlerde yapmıştık bunu.

Bugün gelinen noktada…

Biz, şahsında ülkemizi hedef alan saldırılar karşısında Sayın Erdoğan'ın yanındayız…

Düne kadar karşısında kırk takla atanlar ise ya açıktan ya da gizliden düşman saflarında!..

(Bkz: 7 Haziran'dan sonra Erken Seçim'e kıvrak figürlerle karşı çıkan ve CHP ile koalisyon yapmanın aslında o kadar da kötü bir şey olmadığını öne süren ‘gizli' Erdoğan düşmanları…)

Ben, meseleye hiçbir vakit dünyevi menfaat penceresinden bakmadım; onunla arayı iyi tutayım, bununla arayı iyi tutayım, aman ne lüzumu var göze batmayım gibi hesaplar içine girmedim.

Vaktinde paralel yapının bilmem neciler bilmezsin neciler Vakfı'ndan çıkmayan, oralardan, paralel yapı gazetesinin genel yönetmeninden, temsilcisinden “beni gazetenin şu pozisyonuna getirin” diye ricacı olan,el öpüp, arka taraf yalayan tiplerin hallerine bakın…

O günlerde “Pensilvanyacı” takılırlardı… Sonra işler değişti, anti paralelcilik bayrağını kaptılar, Sayın Erdoğan biraz sarsılır gibi oldu, bu sever yine “yavşayıp” ‘Erken seçim olsa da sonuç pek değişmez”propagandası yaptılar, CHP ile koalisyonun ülke için ne kadar “faydalı”olacağını filan zırvaladılar.

Sonra…

Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu'nun “takım” oyunu sayesinde 1 Kasım'dan yüzde 49.5 çıkınca, yeniden Erdoğan güzellemelerine döndüler!..

Bunlara kim sordu acaba;

“Düne kadar CHP ile koalisyon güzellemesi yapıyor, erken seçime karşı çıkıyordunuz.

İşte 1 Kasım sonuçları!

Hani erken seçim yapılsa da pek bir şey değişmezdi!

Gerçekten buna mı inanıyordunuz yoksa CHP ile koalisyona girilmesi halinde RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BİTİRMENİN kolaylaşacağını mı düşünüyordunuz?

Hangi oyunun parçasısınız siz?..

Kime çalışıyorsunuz?..”

Taaa 28 Şubat sütü bozuk darbe döneminden bugünlere bir hat uzatın;

Bu takımın, “malûm muhafazakâr takımı”nın sürekli olarak “kim kazanacak” hesabı yaptığını görürsünüz.

Ya omurgalı ol biraz, adam ol biraz, yavşama!

Nereden çıktık, bakın nerelere geldik.

“Çözüm Süreci'ne dün destek veriyorduk, bugün de veriyoruz”noktasından farklı yerlere vardık.

Öze dönelim:

Dün, vuvuzelâ lâkaplı politikacıyı izledik.

Genel Başkanı rahatsız, kürsüye çıkışı ondan.

Muhterem, PKK terörünün bütün faturasını Çözüm Süreci'ne öncülük eden Sayın Erdoğan'a çıkarttı, hakaret yüklü konuşmasında…

Meseleye “at gözlüğü” ile bakanlar onu dinlerken bol bol kelle sallamışlardır.

Ben…

“Çözüm Süreci'nde tek muhatap olarak HDP çevrelerinin alınması yanlıştır” uyarısını vaktinde ve defalarca yapmış bir kardeşiniz olarak,“Çözüm Süreci”nin bütün eksiklerine rağmen “faydalı” olduğu inancına bugün de sahibim.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara