Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

'Ya AK Parti-CHP ya erken seçim'

CHP'li Haluk Koç, geride kalan ilk tur koalisyon görüşmeleri ve planladıkları yol haritası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 09:59:48

'Ya AK Parti-CHP ya erken seçim'

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyongörüşmelerinde, CHP heyeti adına diplomasi trafiğini yürütecek Prof. Dr. Haluk Koç, süreçle ilgili hassasiyetleri anlattı.


YA AK PARTİ-CHP KOALİSYONU YA DA ERKEN SEÇİM

AK Parti koalisyon görüşmelerinin ilk turunu tamamladı. MHP hükümette yer almak istemediğini bir kez daha vurgulayınca iki seçenek kaldı: AK Parti-CHP koalisyonu ya da erken seçim. Pazartesi günü AK Parti ileCHP arasındaki görüşmeden sonra iki parti arasındaki diplomasi trafiğini Haluk Koç ve Ömer Çelik'in yürüteceği duyurulmuştu. 

Habertürk'e konuşan Haluk Koç; "Demokrasi bir uzlaşma sanatı. “Türkiye'de de uzlaşı kültürü yerleşmeli” diyorsak bu görüşmeleri yapmamız lazım. Siyaseti kavga alanı olarak görmüyoruz." dedi. 

Haluk Koç, bir koalisyon olasılığı olması durumunda hiçbir şeyin 7 Haziran öncesi gibi olmadığını da söyledi.  

"HİÇBİR ŞEY 7 HAZİRAN ÖNCESİ GİBİ OLMAMALI"

Eğer böyle bir koalisyon vücuda getirilmek istenirse, bundan sonra hiçbir şey 7 Haziran öncesi gibi olmayacak, olmamalı. 7 Haziran gibi bir tespit var ortada. Hiçbir şey yaşanmamış gibi davranamayız. Devam edeceksek hiçbir şey 7 Haziran öncesi gibi olmamalı. Gelecek talebe göre, ilkelerimiz çerçevesinde, 7 Haziran öncesinde verdiğimiz sözleri unutmadan, 7 Haziran öncesinde yaşananları unutmadan, 7 Haziran öncesinde yaşananların hiçbir zaman tekrarlanmayacağının garantisini alarak müzakere boyutuna geçeceğiz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara