Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Samsung, Oppo ve TLC derken Çinli teknoloji devi Xiaomi de Türkiye'de yerli telefon modeli üretimine başladı. İthal edilen benzer modeldeki telefonlara göre vergi avantajı nedeniyle çok daha ucuza satılacağı açıklanan Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek? Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak? Xiaomi yerli üretim telefon fiyatı ne kadar olacak? Bakan Varank yaptığı açıklamada “Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar, Türkiye’de satılmaya başlayacak.” dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 17:05:47

Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Teknoli devlerinin Türkiye'ye yatırımı sürüyor. Samsung, Oppo derken şimdi de Çinli teknoloji devi Xiaomi Türkiye'de telefon üretmeye başladı. Türkiye'de üretilen telefonların aynı modei ithal telefonlara göre çok daha ucuz olacağı ifade edildi. Ucuz telefon almak üsteyen vatandaşlar da Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangileri? gibi soruları sroamaya başladı. 

Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak? 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye'de üretime başlayan  Xiaomi'nin fabrikasını da ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Bakan Varank, “Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar, Türkiye'de satılmaya başlayacak.” dedi. Varank, tesisinin yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağını vurgulayarak “Tam kapasiteyle üretime geçildiğinde 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak.” diye konuştu.

Xiaomi yerli üretim telefon fiyatı ne kadar olacak?

Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk de, İstanbul Avcılar'daki fabrikada üretime başladıklarını anımsatarak, yeni modellerin nisan ayında raflarda olacağını söyledi. Yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacaklarını anlatan Öztürk, “Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor. Avcılar'da bulunan ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretimimiz olacak. 2 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz” dedi. Yeni modellerle birlikte fiyatların da düşeceğini dile getiren Öztürk, “Her modelde değil ama Türkiye'de üretilen modellerde yüzde 10 - 15 indirim söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Ara