Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Xavi servete imza attı

Barcelona'dan ayrılan Xavi, Katar'ın Al Sadd takımıyla iki yıllık resmi sözleşme imzaladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 22:40:36

Xavi servete imza attı

Barcelona'nın tecrübeli oyuncusu Xavi, kariyerini sürdüreceği Katar'ın Al Sadd takımıyla iki yıllık resmi sözleşmeye imza attı. 24 yıllık Barcelona kariyerine, İspanya Ligi, İspanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla nokta koyan 35 yaşındaki futbolcu, Katar'a giderek yeni takımıyla anlaşmasını imzaladı.

Yıllık 10 milyon Euro alacağı Al Sadd'la artı bir opsiyonlu iki yıllığına anlaşan Xavi, "Burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bir çocuk kadar heyecanlıyım ve Al Sadd'da yeni kupalar kazanmak istiyorum. Burada oynayan birçok ünlü isim olduğunu biliyorum. Burasıyla ilgili onlardan çok güzel şeyler dinledim ve zor bir ligde mücadele edeceğimin de farkındayım" ifadesini kullandı.

Xavi, Al Sadd'da lig ve Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istediğini belirterek, "Burada Barcelona'da kazandığım tecrübeleri paylaşma amacını taşıyorum. Aynı zamanda bu ülkenin futbolunun kültüründen benim de öğreneceklerim var" diye konuştu. İki yıllık sözleşme imzaladığını hatırlatan Xavi, "Ardından Katar'ın 2022 Dünya Kupası ev sahipliği elçiliğini yürüteceğim. Ama öncelikle futbol oynamayı düşünüyorum. Bir Arap ülkesinin Dünya Kupası ev sahipliği herkesi heyecanlandırıyor. Ben de onun bir parçası olacağından ötürü kıvançlıyım. Bir diğer amacım da Al Sadd'ı Camp Nou'da Barcelona'ya karşı oynatmak" yorumunda bulundu.

Haber Ara