Dolar

32,4746

Euro

34,9495

Altın

2.435,74

Bist

9.716,77

WSJ: Sri Lanka'da Müslümanlar’a yönelik saldırıların arkasında aşırıcı Budistler var

Sri Lanka’da 21 Nisan’da cami ve otellere düzenlenen ve 250 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısının ardından Pazar gününden itibaren Müslümanlar’a yönelik saldırıların aşırılık yanlısı Budistler tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 09:33:47

WSJ: Sri Lanka'da Müslümanlar’a yönelik saldırıların arkasında aşırıcı Budistler var

Amerika'nın Sesi'nin Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı habere göre saldırıların aşırılık yanlısı Budist gruplar tarafından IŞİD'in 21 Nisan saldırılarına misilleme olarak yapıldığı üzerinde duruluyor.

78 KİŞİ GÖZALTINDA, 3'Ü AŞIRI SAĞCI BUDİST

Yetkililer, 78 kişiyi gözaltına aldı. İçlerinden üçünün aşırılık yanlısı Sinhala Budistleri'nden olduğu ve geçen yıl Kandy bölgesinde benzer faaliyetlerde bulunmaktan haklarında soruşturma açıldığı kaydedildi.

SALDIRILAR ORGANİZE

Tarım Endüstrileri Bakanı Navin Dissanayake, Müslümanlar'ın işyerlerine ve evlerine düzenlenen saldırıların organize olduğunu söyledi.

NELER YAŞANDI?

Habere göre Pazartesi gecesi Müslümanlar'a düzenlenen saldırılarda evler ve dükkanları yağmalandı, araçlar yakıldı, camilere hasar verildi ve Kur'an yakıldı. Müslüman halkın olaylar sırasında tarlalara ve ormana kaçtığı belirtildi. Başkent Kolombo'da en az bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü, sükunetin sağlanması için dünden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulamasının başlatıldığı ve ordunun olaylara müdahale ettiği de haberler arasında.

Müslümanlar 22 milyonluk Sri Lanka nüfusunun neredeyse yüzde 10'unu oluşturuyor. Ülke nüfusunun çoğunluğuysa Budist. Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Hindu Tamil ayrılıkçı azınlık grubuyla, Sinhala Budist ağırlıklı hükümet arasında uzun yıllar süren iç savaşa sahne oldu.

 

Haber Ara