Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Windows'ta virüslere karşı yeni dönem: Yapay zeka

Windows yeni virüslerden yapay zeka ile korunacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 15:56:16

Windows'ta virüslere karşı yeni dönem: Yapay zeka

Sonbaharda çıkacak olan Creators Güncellemesi ile Gelişmiş Tehdit Koruması (Advanced Threat Protection) devreye girecek.

Kurumsal bir Windows hizmeti olan koruma, henüz bilinmeyen zararlı yazılımlara karşı sistemi koruyabilecek.

CNET'in haberine göre, Windows Kurumsal Yöneticisi Rob Lefferts, güncellemenin Microsoft'un bulut tabanlı hizmetleri üzerinden sağlanacak verilerle sistemi koruyacağını belirtti. Burada yer alacak bir yapay zeka, gönderilen verileri inceleyerek teşhis koyabilecek. Daha sonra, sistem gereken önlemleri alarak virüsün zarar vermesini önleyecek.

Böyle bir merkezî sistem, virüsün doğduğu anda Microsoft tarafından bilinmesini ve dünyadaki diğer bilgisayarları koruyabilecek bir imza oluşturmasını da sağlayacak. Lefferts'e göre siber saldırıların yüzde 96'sı yeni zararlı yazılımlardan kaynaklanıyor. Bu sebeple, özelliğin büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

ATP'nin yeni güvenlik özellikleri ilk aşamada sadece kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek. Ancak, haberde Microsoft'un bunu tüm kullanıcılara yayma hedefi olduğuna da yer veriliyor. Şirket, ATP'nin Windows'un ötesinde başka platformlarda çalışmasını da istiyor ve bu konuda da çalışıyor.

Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı güncellemenin önizleme sürümü eylül ayında indirilebilecek.

-

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara