Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Windows Phone IOS'u geride bıraktı

InMobi tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre, Windows Phone platformunun uygulama geliştiricilerinin aylık geliri, IOS ve Adroid'i geride bıraktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 12:34:00

Windows Phone IOS'u geride bıraktı

Chip'te yer alan habere göre: Windows Phone, en azından bu alanda iOS'u geride bıraktı; Android'i ise adeta ezdi geçti. InMobi tarafından her yıl geleneksel olarak geliştiricilere yönelik yapılan anketin sonuçları belli oldu. Yaklaşık bin kişiyle yapılan ankete göre Windows Phone platformunun uygulama geliştiricilerinin aylık geliri, Android geliştiricilerini ikiye katladı!

Anket sonuçları ortalama bir Windows Phone geliştiricisinin her ay ortalama 11 bin 400 dolar gelir kazandığını ve ayrıca yüzde 49 oranında en az 10 bin dolarlık bir gişe hasılatı elde ettiğini gösteriyor. Bunun karşılığında iOS geliştiricilerinin aylık gelirinin 8100 dolar ve Android geliştiricilerinin ise 4900 dolarda kaldığı görülüyor. Geliştiriciler, yaptıkları bu işlerde asıl önemli motivasyon kaynaklarının para değil bu işten aldıkları keyif olduğunu da belirtiyor.

Diğer yandan, Windows Phone'un geliştiricilere sağladığı bu yüksek gelire rağmen Avrupa genelinde geliştiricilerin yalnızca yüzde 34'ünün bu platformu hedeflediği anlaşılıyor. Aynı oran iOS'ta yüzde 65 ve Android'de yüzde 90. Geliştiricilerin yüzde 28'i ise daha fazla Windows mobil uygulaması yapmayı beklediklerini belirtiyor.

Söz konusu rakamlar, Microsoft'un Evrensel uygulama stratejisine duyulan inancın da bir yansıması olarak düşünülebilir.

Haber Ara